Да изпушим по една цигара за пенсията на баба!

Да изпушим по една цигара за пенсията на баба!
24-01-2015г.
64
Гергана Шумкова

От няколко седмици по телевизията се върти една меко казано порнографска реклама против контрабандата на цигари. Столицата ни е залята от билбордове, които гласят, че ако си купуваме контрабандни цигари лишаваме баба си от пенсия.

В 20:00 часа вечерта, в рекламния блок на националните ни телевизии казват, че цитирам: „Когато купуваш нелегални цигари, ти спонсорираш ораганизираната престъпност”, „Контрабандните цигари не помагат да се откриват места в детските градини”. „Контрабандните цигари крадат от пенсията на родителите ти”.

Какво впечатление остава у пушачите? - че всъщост те издържат цяла една държава. Ако е така - представете си какво би станало, ако броят на пушачите намалее на половина? Ще бъдат закрити стотици детски градини и много възрастни хора ще бъдат лишени от пенсии! Истински апокалипсис! Щом пушачите в България имат такъв голям принос за финансовата стабилност на държавата, то те трябва да се ползват със специален статут.

Днес аз питам – къде е СЕМ и къде е Министерство на здравеопазването, когато децата, които са свидетел на тази медийна кампания остават с впечатлението, че единственият проблем на цигарите е не, че са вредни и не, че водят до десетки заболявания, а че трябва да са с бандерол, за да има места за тях в детската градина!

И как може държавата ни да застане зад такава кампания?

Всяка година броят на пушачите със сърдечносъдови заболявания се увеличава, не е ли това една по-тревожна статистика, за която си заслужава да бъде направена кампания?

Истината е, че на държавата ни не й пука дали българинът е здрав или болен, единственото важно е да си плаща данъците и да ПУШИ ЦИГАРИ С БАНДЕРОЛ.

Това, което най-много дразни е очевидното безсилие на държавата, която не може да се справи сама с контрабандата и решава, че трябва и нас да ангажира с проблема си. Смятам обаче, че същата тази държава има къде, къде по-наболели проблеми, с които има да се справи.

Единственото необяснимо за мен в тази кампания е как така е успяла да прескочи закона, според който не може да се рекламират тютюневи изделия по телевизията?!!

А, сега е време да запалите по една цигара...за баба ви! 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.