Залезът на светското...

Залезът на светското...
28-01-2015г.
57
Албена Вулева

Посетих конкурса Мис Плеймейт...

Но, не за него ще ви говоря. Далеч, по-мрачни изводи ме налегнаха от това уж светско мероприятие. Знаете ли, България наистина си няма никакъв, ама никакъв светски живот. Нищо не ни е останало от него. Тотална криза. Упадък! Никакви звезди, никакви известни личности, никакъв блясък....

Всичко е ужасно сиво, депресиращо и някак...празно. Толкова изпразнено от съдържание, че чак започват да ти липсват кичозните фолк-певици, надрусаните манекенки или поне, каквато и да е що-годе позната особа, ангажирана в сферата на развлекателния бизнес.

Няма. Никой вече не иска да прави шоу или поне не с познати, специфични, професионални и позволени средства.

Щъкат само непознати физиономии, даже дават интервюта, а аз отстрани се изумявам откъде тези многомилионни медии изобщо ги знаят- кои са тези хора, че чак им се пораждат и въпроси към тях...Уникално! Това само в БГ може да се види. Доживях да се сблъскам очи в очи с ужаса светските медии да станат повече от светските личности. А, все си мислех, че в България на глава от населението се падат поне по две звезди. Мне, променили са се обстоятелствата - по две светски медии се падат, на "звезда".

И, ето тук идва страшното, вредното и опасното, което ще ни изяде главата съвсем. Окончателно ще се лишим от правото да разпъваме "червен килим", по какъвто и да било повод, защото се задава една тълпа, чийто крак не бива за нищо на света да стъпва върху тази емблематична пътека!

            От инстинкт за самосъхранение, за да не измрат от глад, (разбирай да не ги закрият), така наречените светски медии започват сами да си фабрикуват светски личности. Измислят си измислени герои. Зорлем превръщат хора (и то такива, чиито Фейсбук стени не са закрити за прочит от външни лица), в нашумели имена. Само имена, защото въпросните хора не правят нищо, което би могло само по себе си, да сведе до знанието на широката общественост факта на жалкото им съществуване. 

            Защо пиша това. Както казах посетих конкурса „Плеймейт” на годината... Фактът, че постнах своя снимка от "стената на славата" на въпросното мероприятие в социалната мрежа и написах - "Аз съм новата Плеймейт!", а отдолу заваляха коментари " Наздраве!" и " Честито!" само по себе си говори, за това колко ги е еня хората за подобен род събития...

Ама, какво да се прави - криза е! 

На никого не му дреме коя е новата или старата Мис Плеймейт, народът е замрял някъде там, в младините на Николета Лозанова и Златките. Никой не се интересува от промените в собственика на тази титла, освен светските хроникьори, разбира се.

             Добре, ама те просто се оляха в търсенията си на "тема" и "обект" във връзка със събитието, което, както нееднократно подчертавам (както и всичко в тази държава в момента) бе лишено от всякакъв блясък и интрига. Вярно е, че все още се намират хора, които освен употребата на Интернет и консумацията на една и съща статия във всички възможни сайтове и електронни издания на вестниците, все още  отделят по 1.50 за "жълто" и на хартиен носител, ама не бива така да се злоупотребява с този вреден, човешки навик - да се пилеят пари и време на вятъра и да им се ограбват тези блага, като им се предлага насреща такава нискокачествена, ненужна и най-вече безполезно-обременителна информация.

            Чета тия дни, че някаква си претендентка за титлата пратила бивша титулярка (послание метнато естествено във Фейсбук, къде другаде?! Този съвременен, универсален, информационен източник на медиите) да си язди на село кравата, оная пък нарекла новите надежди на еротичния кастинг грозни жаби! Ни едната, ни другата са известни на обществото с каквото и да било полезно, светско, свързано с някакъв арт или шоубизнес за радост и културна наслада и обогатяване на широките маси. Едната - танцьорка в бар с невероятно свежото име Катя Ко(у)р- тук не съм много сигурна за правилното изписване, другата жена на изненадващо неталантлив футболист - Николета Лозанова, известна единствено с твърде честата трансформация на формата на скулите си.

От този "двубой", освен че се изхраниха цяла плеяда списвачи по сайтовете (което е добрата страна на въпроса, няма да седят гладни семействата им), като страничен ефект в публичното пространство увисна името на още една напълно излишна и безполезна с присъствието си там персона - въпросната Кор.

Кого за Бога го интересува, какво някоя си Кор ли е, Кур ли е мисли за повяхналата Лозанова, която пък от своя страна си гризе ноктите от яд, че "друг ще я смени и....толкоз"?! И, ето на сега, в резултат на това безотговорно писане и търкалянето на някакви незначителни именца из новинарския поток аз знам, че Кор/Кур я има на тая земя, че Лозанова не е умряла при последната промяна на местоположението на скулите си, че даже и вас ви занимавам с тия непотребни, безполезни персони и философскиятим, диалектичен спор коя жаба, коя крава. Нищо, че и двете отговарят на тези прекрасни определения, които сами така точно са си раздали. Хубаво е, че познават фауната и безпогрешно откриват приликите си с нея, това поне донякъде измива срама от лицата им, че не са били достатъчно съвестни да внасят приноса си в аграрното развитие на страната, ами са пренесли аграрното в светските среди. Сигурно именно заради това те се и погубиха (светските среди), както вече скърбих в началото на това писание.

             Аз разбирам, че налегналата ни всеобща нищета е отговорна за това трагично положение на нещата. Естествено светските журналисти трябва да работят и да пишат за нещо, естествено те не са виновни, че хората на изкуството нямат ни пари, ни желание за това изкуство, че 90% от тях са вече на "уморена" възраст, а новите надежди на шоубизнеса са си все " Кур" от всякъде, ама...дайте да не правим зорлем от жабата крава наистина!

И, стига с тая Фейсбук журналистика. Ама, пишете сами, бе, толкова ли е трудно?! Ако ви е трудно - ей ги на, Лозанова и Кур са освободили местата си в селското стопанство, и там има нужда от работна ръка. Бива ли да струят статии, съставени от Фейсбук статусите на неграмотни Плеймейтки, че дори без редакция на правописните им грешки!? А, някой чак седнал да гадае по какви ли философски причини, някаква си Кучкова нямало да връчва лентата на новата Мис Плеймейт! Господи, кого го интересува?! Да се обеси с тази лента ако ще.

Както виждате все ще се изнамери някой Кур да връчи и вземе въпросната лента. Ама, какви моля ви се, ги мъчи нашите светски хроникьори въпросът, ама като запек ги мъчи, били тези философски причини, които и пречили да връчи лентата?! Диогенови! Заседнала е в някоя бъчва. Завила се е със съдрано наметало на голо, започнала е да презира парите и горчиво ридаела над собствената си сентенция, че ''Не титлата прави победителката, а победителката прави титлата!'', философски заключвайки, че тотално е пропуснала срока да направи нещо със своята! 

Да ви имам и проблемите, както се казва! Ама, ей на, омотахте ме и мен в тая мрежа - да търкам клавиатурата за лица, чиято обща стойност е под тази на клавиатурата ми.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.