НЕПОПУЛЯРЕН МАТЕРИАЛ

НЕПОПУЛЯРЕН МАТЕРИАЛ
28-01-2015г.
47
Мартин Карбовски

Извади си цигарата от ухото и чуй какво ти казва докторът, идиот!

Доктор Москов ви предлага сделка. Ако не сте си плащали здравните осигуровки - да си ги платите.
Просто предложение. Гениално е като смелост, като се има предвид, че досега никой не посмя дори да го каже на глас. У нас смелостта е като гения, трудно се ражда. А, ако се роди го бият, докато отъпее.

И КАТО СЕ ПОЧНА - какво иска доктор Москов, тоя да не е луд, откъде да извадя толко пари, вие ненормални лие сте, долО докторите, крадци и убийци, мафия, дайте ни безплатно здраве, ако има дайте ни и сандвич.
Как се нарича, когато една голяма група хора полудее и почне да пръска слюнка срещу логиката? Нарича се българи. Ненормалници е некоректна дума, думата е българи.

Искате безплатно здравеопазване? А защо не поискате безплатно пиене? Що не поискате безплатно цигари и венерически болести?

Няма безплатно здравеопазване. Ако си отворите очите ще видите истината. Ако разберете  колко струва една "проста" сърдечна операция - веднага ще спрете да пъхате оная тулумбичка в артерията си. 

Народ, който дава за пиенье и цигари половината си пари на месец, ще плаща скъпо за сърдечна операция. Който ги дава за нормалности ще отложи сърдечната операция. Логика.

Но безсрамието, с което си купувате ракия, а не здраве, с което заменяте зъболекаря с цигари, безсрамието с което гушите децата си с кренвирши - това е скъпо. Живейте, както искате, но на касата се плаща.

Лошо ми е, лекувайте ме, крещи българинът и ние тактично не искаме да му напомним за тоновете колбаси, катран и алкохол, минали през гъза му.

Сакън, никой не иска да е митничар на вашата телесна митница, но като така живеете, ще си платите.
Не сте знаели ли?!

И аз живея като всички. Но не мога да съм лицемер със себе си. Един доктор ме преглежда и маха с ръка, когато му подавам левчетата за прегледа. Не иска да ги вземе. Казвам му - докторе, вземи ги. Аз много се старах и много платих, за да стигна до тая диагноза - няма да е редно да спра да плащам сега. Напротив, тепърва ще плащам. Така че вземи ги и спаси ме, щото след теб с попа вече не мога да се пазаря.

Какво крещите срещу Москов?! Стотици хиляди не плащат здраве и вие искате здраве? Здравето е като сиренето. Сиренето е с пари.
Докторите са възпитани циници и няма да ви го кажат. Ще ви искат на ръка, щото са учили десет години. Вие нямате срам и те нямат срам. Някой трябва да разкъса омагьосания кръг.

Ако Мечо Пух беше алкохолик с високо кръвно щеше да ви каже честно: "Колкото повече плащаш (за ичкия), толкова повече плащаш ( за ангиография, примерно).

Животът, за да се запази трябва да мине през непопулярни мерки. Глад. Въздържание. Дисциплина. Труд. На българите това им звучи като концлагер. Те трябва да живеят в плюсканье, ебанье, разруха и мързел. Иначе не. Не им се живее. Ще умрат по пернишки, ама и докторът ше умре и сички ше умрат. 

Искам да кажа на Венци Мицов - събери парите. Дай ги за здраве. Парите за пенсията си можем да не доживеем, но парите за черния дроб требва да са накуп.

Аха има и друга "шега" - не пий много, ако не си Тошо Тошев и не си спестил за черен дроб. Татуирай си го това.
Да, ще има болници за бедни и богати. По-добре така, отколкото да НЯМА болници.

Просто недейте хора да правите като вълка от Ну, погоди! - във всяка дупка натъпкал запалена цигара, за да умори заека. Заекът е животът. Не може да го уморите, преди да си платите на доктора.

Затова извади си третата цигара от ухото и чуй какво ти казва доктора. Иначе си идиот. 

Не, не си беден. Пише го на дъното на всяка бутилка и на фаса на всяка цигара.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.