Край с „ол инклузива“ в Гърция?!

Край с „ол инклузива“ в Гърция?!
30-01-2015г.
110
Лентата

Опа! Стряскаща вест!

Досега хиляди българи избираха всяка година почивка в Гърция, заради примамливите оферти за „ол инклузив“. Системата стандартно включваше – трите основни хранения на блок маса, местни безалкохолни и алкохолни напитки през целия ден, междинни хранения (във вид на сладоледи, сандвичи, сладки и пр.). Това обаче - остава в миналото! Що се отнася до съседна Гърция.

Новият премиер на Гърция Алексис Ципрас иска да въведе промяна на съществуващия модел за курортите в Гърция, като премахне хотелите, предлагащи изгодната услуга, предаде руската агенция „Интерфакс“!

Ципрас възнамерява да насочи прихода от „ол инклузив“ в развиване на традиционната ваканция. Като идеята е туристите да посещават повече местните заведения и барове, с което ще се увеличи прихода на цялата държава.

Ципрас сподели, че хотелите, които предлагат храна по три пъти на ден, са находище за по-бедните семейства. В същото време - те са бедствие за местните търговци, оставащи зад оградите на големите „ол инклузив“ хотели.

Така че, радикалният нов лидер на съседката ни, като нищо ще ни лиши от евтиното море в Гърция! Което е шокиращо за хилядите българи, които се отрекоха от родното черноморие, защото в Гърция – „хем е по-хубаво, хем е  евтино”.

От друга страна, краят на гръцкия "ол инклузив" може би е начало на добри времена за българското черноморие. Ако, разбира се, родният туристически бизнес го оцени като възможност и вземе, че започне да предлага по-адекватни услуги. Като за начало – чистота, вкусна храна и приветливо обслужване.

Почивката в Гърция вече ще ни се стори солена, но може би така ще избираме родното черноморие. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.