Наглост: искат 10 000 лв. за книга с автограф от Желю Желев !

Наглост: искат 10 000 лв. за книга с автограф от Желю Желев !
30-01-2015г.
64
Лентата

Цяла България тъгува за внезапната кончина на първия демократично избран президент на България - д-р Желю Желев. В неделя е Ден на национален траур именно затова. В този контекст обаче, наглостта наоколо успява да вирее.

И някой реши да изкарва пари, буквално часове след вестта за смъртта на президента.

И не става дума за дребни пари, а за сумата от 10 000 лева.  Толкова е поискал неизвестен потребител за книга с автограф на д-р Желю Желев.

В сайт за безплатни Интернет обяви се появило шокиращото предложение - книгата на президента „Реалното физическо пространство“ е продавана на космически високата цена от 10 бона. Причината - подписана е от самия д-р Желев, през далечната 1996. Година, в която той все още е бил действащ президент.

Неделя е денят, когато в памет на Президента на Република България националните флагове ще бъдат свалени наполовина, а хиляди българи ще му отдадат почит.

Чудим се – как ли ще се чувства този човек тогава?

Как ли се чувства този „търговец” сега? Когато световните медии обявяват голямата загуба за България. Когато всички споделят спомените си за него. И, когато този потребител решава, че е идеалният момент да изкара пари. Пари от смъртта.

Може би, най-подходящата дума за това е „подлост”. И „дребнавост”.

И очевидно тези две неща, както наглостта, граници нямат.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.