Това не е библейско!

Това не е библейско!
15-02-2015г.
99
Адриана Аврамова

„Българийо, за тебе те умряха ...”

Доскоро свързвах деградиращия нощен живот на младите в България предимно с чалга заведенията, в които посетителите, част, от които непълнолетни, се замерват със салфетки, сякаш са стотачки, пият фалшив алкохол, танцуват бЕсни кючеци, натискат се на „вип” сепаретата и смъркат в кенефите.

Струваше ми се, че тази идилия изчерпва родната простотия и просто няма накъде повече. Даже в последно време всичко гореспоменато се превърна  в нещо толкова нормално, че дори не ми прави впечатление как хора пръскат по 1000 лв. за салфетки, как се наливат с евтино пиене до безсъзнание или как си разменят орални ласки някъде зад дискотеките.

Така де, идва един момент, в който си мислиш, че си видял всичката простотия и просто няма накъде повече. И тогава идва моментът на изненадата. Имало още накъде да пропадаме! И то благодарение на самите нас... Да ви кажа, българинът като иска да е простак и като иска да го забележат, може да бъде мноооооооого креативен. Направо ненадминат.

Доказателство за това е новата мода, която навлезе в последната година в някои чалга дискотеки. Еротично шоу!

Да, очевидно публиката вече се е пренаситила на силиконовите гърди на гостуващите фолк изпълнителки, та затова за разнообразие - танцьорки  „облечени” с лепенки на зърната изнасят еротична програма пред посетителите...част, от които непълнолетни, подчертавам.

Но зарежете това. Чифт цици повече или по-малко не променят особено обстановката в дискотеката, натискащите се едни с други танцьорки също не са нещо кой знае какво - предвид, че тая гледка е нещо нормално след 3 часа сутринта, когато девойките са вкарали повече от мента алкохола и си налитат едни на други. Така де, откакто се роди чалгата, циците и русите коси не впечатляват вече никого. Те са част, неизбежна част, от българската култура и задължителен елемент на всяко парти.

Сега обаче вижте снимката горе. Хубаво я вижте. Обикаля социалните мрежи от няколко седмици. Това е фото от пловдивска чалга дискотека, датата не е ясна, но само можем да се надяваме да не е правена по коледните празници. И не, не е кадър от някое извратено... кръщене, сватба или дори погребение (с бонус към бутилката уиски и 2-та редбула).

Ако не схващате идеята, веднага ще ви разясня. Монахините, напомнящи порно звезди и попът, приличащ на стриптийзьор, са в началото на своето еротично шоу. Така по библейски слагат началото на програмата си. Какво се случва след свалянето на църковните им одежди ... остава да гадаем, но съдейки по останалите им представления - падат дрехи и задръжки.

И да, извън майтапа - това НЕ е библейско!

Едно време гледах със страхотна насмешка на думите на Ивана, която се беше изцепила, че фолкът бил нашата религия...ама ето, права е била. Приехме чалгата, голотата, изкуствения еталон за „красиво”, вулгарността, простотията, салфетките... не ви ли стига, бе, хора? Трябваше ли по най-гнусния възможен начин да се подиграете с религията и да размятате кръст в средището на разврата?

Шоу ли? Изкуство ли? Как не ви е срам ?!

Може би за някои мятането на цици и отъркването на тяло в тяло е висша форма на артистизъм. Правете го, няма проблеми. Но не пипайте кръста. Не осквернявайте един от малкото символи, в които днешния човек, днешния българин все още вярва.

Нищо свято не остана в клетата България...

И пак питам - за тази България ли умряха толкова герои? За тази свободна и демократична България ли?

 

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.