Измами в затворите, върти се бизнес за милиони?

Измами в затворите, върти се бизнес за милиони?
28-02-2015г.
168
Лентата

Измами, надценки и подбиване  в грамажа - това са само част от далаверите с храната в Софийски централен затвор. Оказа се, че зад решетките цените в лавката са като в 5-звезден хотел, а качеството като в долнопробен стол.
Тези злоупотреби в затвора някак остават на тъмно. От време на време се появява някой, който решава да сигнализира за нарушенията....
В случая, това е Асен Китанов-Психото, излежаващ 5 годишна присъда за участие в наказателната бригада на Христофорос Аманатидис-Таки, добила известност като “Бандата с чуковете”, съобщава БЛИЦ.
Какво се случва в затворите и какви са злоупотребите там...

 В средата на януари, заедно с Психото, за далаверите се оплакват още доста затворници. Сред тях са Димитър Богданов, Атанас Лилкин и Людмил Пенев.

На 12 януари 2015 година, те подават сигнали до омбудсмана, до Инспектората и до Комисията по корупция във Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура и до медиите.

Сигнализират за далавери с храната, част от тях са: продават им кренвирши „Леки” 400 грама, а всъщност ти продават “Кен” – 300 грама. Конфитюрът пише, че е 1 килограм, а те продават 800 г.

На пръв поглед – това са дребни детайли.
Купуваме си гъби - на касовата бележка - не е написан грамаж. Купуваме си кисело мляко 3% масленост, те ти дават от 1%. Доматите цяла година не падат като цена.“, оплаква се Психото.
Когато съобщили на ръководството на затвора, те отговаряли, че било техническа грешка, или че - „системата била такава”.
А „техническите грешки“ продължават и до днес.

Затворниците разказват, че всички знаят за далаверите, включително и продавачът в лавката, но не смее да каже, защото го е страх  и гледа да си му минава “службата”...

Асен Китанов, разказа, че в ДП “Фонд затворно дело”, което стопанисва лавката, работи жена, която пък имала интимна връзка с един от служителите на високо ниво в зандана. Въпросната дама отговаряла пряко за магазина зад решетките.
Затова пандисчиите пишат до медиите с надежда, че някои ще обърне внимание на далаверите в затвора...
След подадения сигнал, Асен Кинтов е бил разписан за преместване в Бобов дол. С аргумент, че е от Кюстендил. Но Кинтов не вярва, а е убеден, че е станал неудобен за развиващия се затворнически бизнес. „В крайна сметка успях да си оправя “екскурзията” и няма да ме местят“, разказва той.

Най-важното в случая е, че, докато ние се вайкаме за престъпността у нас – в  затвора някой печели милиони (по думите на Психото).

Понеже – КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО СТАВА В ЗАТВОРА?...

И някак между капките, между вноса на наркотици, за който отдавна се говори, между насилието, за което също отдавна се разказва, някой си е организирал бизнес  с храната на затворниците...

Само дето затворите ги издържаме ние с данъци. А от това, че затворниците са прецакани с храната, СЕ ХРАНИ някой друг.

Чудим се кой...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.