Нова болезнена мода: правят татуировки в очите?!

Нова болезнена мода: правят татуировки в очите?!
05-03-2015г.
408
Лентата

От няколко години насам вирее нова мода сред татуировките, а именно  „татус на очната ябълка”.

За повечето хора това изглежда странно, дори ужасяващо, но за привържениците на тази тенденция, това е „ абсолютно нормално” и „яко”.

Всичко започва от желанието на американския татуист Luna Cobra да подражава на синеокия персонаж от фантастичния филм „Дюн” (1894г). Приятел на татуиста му показал своя снимка, на която с Photoshop е оцветил окото си в синьо, а Luna – очарован от видяното, се амбицирал да направи това реалност.

Още на другия ден, американският татуист намерил трима смели доброволци и им инжектирал мастило в очната ябълка точно под горния слой, наречен „конюнктива”.

Експериментът бил успешен! До момента Luna Cobra е украсил очните ябълки на няколкостотин желаещи, в синьо, черно, червено или зелено.

Процедурата е болезнена, въпреки че откривателят й твърди обратното.

По думите му, по време на татуирането, човек усеща само допир, лек натиск и сухота в окото.

Полският рап изпълнител  Popek е на друго мнение. Той запълнил очите си със зелен цвят, но малко след процедурата започнал да усеща болезнено парене, което не му позволявало да спи.

Лекарите специалисти също не одобряват процедурата и предупреждават за риск от инфекции, възпаления и увреждане на очите с опасност - загуба на зрение!

В момента, този необичаен тренд в татуирането е най-разпространен сред затворниците. Много от тях оцветяват очните си ябълки в различен цвят, за да демонстрират принадлежността си към определена група.

Татуировките на очните ябълки са все още рядкост в световен мащаб.

Но набират бавно и славно своята популярност.

Струва ли си обаче болката в името на модата?

Ако питателюбителите на eyeball tattoos –  ще ви отговорят с „да”. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.