Едва 24 месеца затвор за мащехата, убила 2-годишния Йордан!

Едва 24 месеца затвор за мащехата, убила 2-годишния Йордан!
05-03-2015г.
22
Лентата

2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в общежитие тази присъда получи 24-годишната Ганка Димитрова, която през декември 2013 година преби до смърт доведения си син Йордан Митков, съобщава в. „24 часа“.

Случката се разиграла на 8 декември 2013...
И, въпреки упоритите опити на лекарите от университетската болница „Света Марина” във Варна да спасят детето, то издъхна от тежките си травми в навечерието на 28 декември.

Делото срещу Ганка се проведе по съкратената процедура, като тя направи пълни самопризнания, но не бяха намерени нови доказателства за пълното изпълнение на процедурата.

Това, което изтъкна мащехата като претекст беше, че била бременна и изнервена, а детето било палаво.
Защитникът на Ганка - служебният адвокат Димитър Любенов наблегна на морала и емоционалното състояние на подсъдимата, като поиска тя да не бъде отвеждана в затвора, защото няма кой да се грижи за двете й деца. Той заяви, че мизерията е изнервила бременната Ганка и тя несъзнавайки какво прави е пребила доведения си син...

Въпреки всичко, съдията Пламен Синков отсъди ефективна присъда, която може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

По време на делото стана ясно, че на осми декември 2013 - Ганка, която тогава била бременна в седмия месец ударила Данчо с дръжката на метла, нанасяйки два силни удара в главата на момченцето, което предизвикало неговата смърт.

Днес, Ганка отново живее с бащата на убитото момче - Стоян. Имат още едно дете, което са кръстили Йордан на покойния им син. И двамата са безработни, но въпреки това се грижат за 4 деца.

А вие образовани и работещи читатели, деца имате ли?...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.