Янка Рупкина: "Не знам дали Левски е трябвало да умре за България..."

Янка Рупкина:
06-03-2015г.
164
Лентата

За нещастие от няколко години сме свидетели на една лоша тенденция – хората да показват своето негодувание чрез самозапалване...

Със сензационно изказване в национален ефир по темата излезе и голямата наша певица Янка Рупкина. Рупкина е обидена на държавата и заяви, че е обмисляла да стане поредната жертва на това болезнено самонаказание. „Силна жена съм, мога да се запаля пред Народното събрание, но имам внучета, имам семейство“, каза Рупкина пред Нова тв.

Реакцията на певицата е породена от забавянето на решението на министъра на културата Вежди Рашидов за нейната пенсия. „Хората си мислят, че аз съм милиардерка. Аз съм спечелила много пари, но те не са влезли в моя джоб. Не живея много добре, но нормално", каза Рупкина, която трябва да живее с по 8 лева на ден от пенсията си. Г-жа Рупкина се оплака, че като си плати наема остава с 5 лв. на ден – „Един хляб, едно кисело мляко и малко саламче мога да си купя. Карта за градския транспорт имам", обясни тя.

Запитана дали очаква да бъде част от артистите, които ще получат по 700 лева пенсия, каквото бе предложението на министъра на културата Вежди Рашидов, обичаната певица отговори така„Какво да кажа на г-н Рашидов. Ако преценят, че заслужавам такава пенсия... Имам семейство. Аз не моля. Написала съм молба. Ако я уважат, уважат, ако ли не, ще им благодаря въпреки всичко. За тази държава аз съм дала себе си. Но това исках да кажа - Не знам дали Левски е трябвало да умре за България. И дали ние е трябвало да горим за България. Силни са тези думи, казвам ги за първи път".

Питаме се - защо все оставяме велики наши таланти да гладуват и да се чудят как да свързват двата края?...

И докога държавата ще огорчава българските артисти? И ще ги принуждава да я намразват, да се срамуват от нея...

Докога?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.