Етническият мир

Етническият мир
16-03-2015г.
32
Ангел Джамбазки

ДПС не е и не може да бъде гарант за никакъв етнически мир,  ДПС е само и единствено заплаха за него.

Още след 89-та пропагандата започна да налага масово спекулацията, наречена „ДПС като основен и незаобиколим фактор за т.нар. етнически мир“ и „български етнически модел“. Тази мантра беше използвана многократно, само и само, за да оправдае вечното присъствие на една крадлива шайка в държавната власт и най-вече в разпределението на държавния, общинските бюджети и на европейските пари, които идваха по всякакви програми.

Винаги тази „теза“ беше и все още е противопоставяна на „Възродителен процес“ и „етнически конфликт“. Един вид – посланието е „Вие, българите, сте гадни възродители, фашисти, насилници и дискриминатори и ще си платите за т.нар. „Възродителен процес“, като оставите ДПС, обръчите му от фирми и прочее да крадат и опоскват, каквото им видят очите из държавата. Като марокански скакалци.

Обществени поръчки, строежи, ремонти на обществени сгради и инфраструктурни обекти, строежи на язовири и космодруми, от Цанков камък до инфраструктурата и гарите на БДЖ, имаше и има ли ОТКЪДЕ, винаги има и КОЙ. Като индулгенция за Възродителния процес.

Само че, ако ще броим  и сравняваме жертви, само по себе си противоречиво занимание, жертвите на т.нар. Възродителен процес, всички заедно, са по-малко от жертвите на отвратителния терористичен акт на гара Буново, където турски терористи-мерзавци взривяват вагон за майки с деца. Отново обръщам внимание – т.нар. „борци за свобода“ взривяват вагон за майки с деца, не нападат поделение на МВР, не атакуват казарма на БНА, не нападат сграда на някой Окръжен комитет или тази на ЦК на БКП. Храбро и достойно, нали?

Прочее, един от осъдените за това изключително тежко криминално престъпление, този терористичен акт, без аналог, в европейската история, поне допреди няколко години е дългогодишен общински съветник. От ДПС. И никой никога не е чул никого от върхушката на ДПС да осъди това чудовищно престъпление, извършено от хора, на чиито идеи ДПС твърди, че е приемник. Това от хората, които ни проглушават ушите с „атлантическите“ си ценности. Каквото и да значи това.

Самото ДПС е приютило в ръководството си цяла плеяда, цяло съзвездие, видни „възродители“, хора, приели доброволно да сътрудничат на тогавашните служби за сигурност, хора приели да донасят, следят и шпионират съседите си. Както стана ясно от част от публикуваните им досиета, дори чрез доста нетрадиционни и направо „иновативни“ методи на събиране на информация, включително масаж на деликатни части от човешкото тяло. С цел събиране на разузнавателна информация. Всичко това надлежно и собственоръчно отразено в съответната документация.

Та флагманите и трубадурите на борбата за „Възродителния процес“ всъщност са тези, които най-усърдно и съвестно са го провеждали. Те формират политическата теза, защо ДПС трябва да е винаги във властта и да разпределя „порциите“. Цитат по памет. След политическата мотивировка идва „еничарският корпус“, съставен от перфидни и изпечени крадци, известни с безогледната си наглост и лакомия още от времената на зората на „демократичните“ правителства на впоследствие безнадеждно разединените „демократични“ сили.

Всъщност не съм сигурен, че определението „еничар“ е валидно за тези хора. Мисля, че по-подходящата за тях турска дума е „дюмне“(дювне или, както там се пише и произнася).

Всъщност ДПС не е нито гарант, нито необходимост, нито причина за „етническия мир“ в Република България. ДПС е само и единствено заплаха за него. Защото държи стотици хиляди български граждани от цигански произход в гета и изолация, за да може да упражнява влияние над тях. Защото извършва най-масово и широкомащабно престъпление срещу избирателната система и избирателните права, като организира гигантска по мащабите си покупка и продажба на гласовете на тези български граждани. В своя полза. Като по този начин всъщност променя и подменя волята на тези български граждани, които са упражнили правото си на глас по своя воля, съвест и вътрешно убеждение.

Защото винаги, когато някой ги попита защо крадат, защо злоупотребяват, защо създават и организират схеми и системи за корупция и търговия с влияние в жизненоважни обществени сфери, като политика, журналистика и правосъдие, те винаги започват да обясняват на фалцет и с „висок наратив“ как били жертва на дискриминация, расизъм, ксенофобия и фашизъм и това било заплаха за „етническия мир“.

Някак не мога да се съглася, че желанието на обществото една крадлива шайка, маскирана като етническа партия да спре да разгражда и разяжда всички жизненоважни обществени сфери е заплаха за етническия мир.

В тази гротеска им приглася разнолик, но строен хор от напрегнати чичета  и лелки с блясък в очите и видими емоционални и прочее проблеми, обединени в общества и комитети, винаги готови да открият, заклеймят и разгромят „ксенофобията“ и расизма в общественото искане да бъдат отстранени раковото образование и метастазите му от снагата на българското общество. Срещу съответното „грантово“ финансиране, разбира се.

Тезата, че не трябва да се говори за това, че не трябва да се отстраняват партийните кадри на тази крадлива корпорация, защото не трябва да „ги дразним“, за да „не се съберат 50 хиляди пред някоя джамия“ е дълбоко погрешна. Джамията не е ДПС. Джамията е храм. Религиозен. А в храма не може да има политически монопол. Защото оправдава и легитимира ДПС като говорител, представител и изразител на волята на мюсюлманите в България. Това не е вярно. И именно, защото ръководството на бандата знае това, затова се стреми да се оприличи, да бъде припознато като говорителя на джамията.

Нима мюсюлманите в България са защитени, представени и обгрижени от ДПС? Нима в Чеча, в Родопите, в Лудогорието ДПС е създало добри и грижовни условия за живот? Нищо подобно, именно бастионите на ДПС, животът на обикновените български граждани е най-усилен, труден и беден. Да не говорим за „крепостите“ на ДПС в циганските махали, там най-добре и показателно се вижда „грижата“. Един прост пример и въпрос  - Какво направи ДПС за вече 7 години, от влизането на България  в ЕС, за да защити интереса на стотици хиляди тютюнопроизводители, които отглеждат ориенталски тютюн, от промените в общностното законодателство, които предвиждат и предполагат спиране на изкупуването на тези сортове тютюн.

Кой ще пострада най-много от това? Българите-мюсюлмани, по поречието на река Места, в общините Сатовча, Якоруда, Белица, Гърмен, Хаджидимово, Гоце Делчев.    

Мръдна ли си ДПС пръста, през министри, народни и европейски представители? Нищо подобно. Ето така ДПС защитава избирателите си. Нагледен пример. Циганските махали, под влияние на ДПС никога няма да предложат на несретните си обитатели образование и възможност да се измъкнат от гетото и мизерията. Защото интересът на ДПС е обитателите на циганското гето да си стоят там – неграмотни, бедни, оскотели, зависими. За да са им под ръка. За да могат лесно да купят гласовете ми. Това също е заплаха за „етническия мир“, защото една значима като количество част от българското общество живее по недопустим и неприемлив за останалите начин. И генерира тежка, скотска, битова, етническа престъпност.

Затова тезата „не ги закачайте, за да не изкарат 50 хил.пред джамията“ и „да не стане като в Босна и Косово“ е дълбоко погрешна и невярна. И нередна. Защото оправдава закононарушение с етнически произход или религиозни убеждения и вярвания. Защото прикрива кражби в особено големи размири, като ги оправдава в името на „етническия мир“. Защото прави изключения. Защото противоречи на идеята за законност.

Не можем и не е редно да оставяме българите-мюсюлмани заложници на ДПС.

Държавата България е държава на нас българите. Ако тук има „етнически мир“ и „етнически модел“, то е защото ние, българите, държавнотворният народ, носителят на паметта, културата, традициите, писмеността така сме решили.

ДПС е противоконституционно, протурско политико-криминално формирование, което със заплахи, шантажи и изнудване застрашава „етническия мир“.

А джамията е храм. А над всеки храм в България трябва да се вее националния ни трибагреник.

  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.