Този текст е за расизма...

Този текст е за расизма...
18-03-2015г.
98
Албена Вулева

Поредицата дивашки прояви на нашенци от изминалите дни, като пребития до смърт болен от шизофрения във варненски МОЛ (защото извършителите „мислили, че няма близки, които да ги съдят”) или пребитата собственичка на фермата за малтретирани животни Вера (отново край Варна) - някак ме обезверяват и отказват да коментирам това озверяло, наше общество.

Няма да се оправим. Зли сме. Лоши хора с лошо общество, което категорично отказва да се ангажира с каквото и да било, стоящо по далече от чинията му с боб. Няма бъдеще тази държава с такъв народ и не я виждам българската държавност налична след 30-50 години. Повече живот на международната, политическа карта не и давам.

За това днес, отвратена от нашенеца ще обърна взор към други географски ширини, някои от които също са населявани от народи, за които явно природата не предвиждаше дълго съществуване, обаче, световната звездна общественост, така се вкопчи в спасяването на угасващите им животи, че дори смъртта се оказа безсилна.

Апропо, този текст е за расизма. Против него много се бори всеобщата законодателна мисъл, но засега борбата е, макар и безмилостно жестока, но безрезултатна. Защото расизмът е природно заложена даденост. А против природата е много трудно да се върви.

И не, нямам предвид, това, че расизмът е заложен чисто емоционално, като лошо  отношение към представителите на други раси. Не, просто расите наистина са различни. Те са с различни заложби и дадености. Природата е дарявала неравномерно или преднамерено различно - къде дарявала, къде ощетявала.

Именно поради което, всякакви напъни на представителите на различни раси да бъдат поставени при равни условия са обречени на неуспех. Не можеш да втълпиш на глобалната, човешка мисъл, че всички сме равни на този свят, при положение, че просто не сме! Раждаме се различни. По пол, по цвят, по интелект, по красота, по здраве, по сила. Различните дадености изискват различно третиране, уви! Колкото и да не ви се иска и да ви боли от това.

Глупакът не може това, което може умният.

Нито слабият може това, което може силният.

Нито черният може това...

ТЕКСТЪТ НА АЛБЕНА ВУЛЕВА Е СВАЛЕН ВРЕМЕННО ОТ РЕДАКЦИЯТА НА ЛЕНТАТА ЗАРАДИ ПРОТЕСТИТЕ НА НЯКОЛКО НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОБИКНОВЕНИ ЧИТАТЕЛИ.

ЕКИПЪТ НА ЛЕНТАТА ЩЕ СЕ КОНСУЛТИРА СЪС СВОИТЕ ЮРИСТИ ДАЛИ ВЪЗМУТЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ИМАТ ПРАВО ДА КОРИГИРАТ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДО РАЗМЕРИ ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЕМАТА...

ВСЪЩНОСТ - ЦЕЛИЯ ТЕКСТ, КОЙТО СВАЛИХМЕ МОЖЕ ВЕЧЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НА:

http://skrubnivesti.com/397/%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5/

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.