Една молба до народните представители...

Една молба до народните представители...
21-03-2015г.
27
Гергана Шумкова

Тази седмица парламентът гласува закон за защита на хора, които са си сменили оперативно пола.

Ако не живеех в България щях да си мисля, че това е една прекрасна, приказна страна, без каквито и да е проблеми и, тъй като е приказно място политиците се чудят как да бъдат полезни на един безгрижен народ.

Да, ама не!

Живея в България и ми изглежда изключително абсурдно политиците ни да се занимават с това - как да опазят правата на травеститите при положение, че един мъж беше убит по осебено жесток начин от охранители в мол. Един човек, който можеше да бъде мой или твой роднина.

Изглежда ми абсолютно недопустимо 240 народни представители да се чудят как да опазят правата на „мъжете”, решили да си сложат силикон в гърдите, когато в същата тази държава преди няколко седмици убиха младо момиче, което като мен и още много други жени се придвижва по улиците на България без охрана.

Ако политиците са решили, че трябва да отчитат някаква дейност, аз се обръщам с една молба към тях.

Направете страната ни място, където да не е ме страх, че за пет лева първият срещнат циганин ще ме убие с брадва. Циганин, който е с няколко присъди и, който не напада за първи път момиче. Циганин, чиято свобода плати 23-годишната Вероника Здравкова.

Погрижете се за възрастните хора по селата, които постоянно стават жертва на рецидивисти, които ги пребиват, за да вземат и без това мизерните им пенсии.

Преди да мислите за емоциите на травеститите, помислете за болните хора в България, които редовно са оставяни без жизненоважни лекарства.

В България най- защитавани са ромите и обратни. Тук има десетки институции, които се грижат за техните права. Когато някой дръзне да говори за техните задължения се превръща в ксенофоб.

В България няма нищо по-лошо от това да си българин, останал със сексуалността, която ти е дала природата.

Аз нямам нищо против обратните, имам против това постоянно да се занимаваме с техните чувства. Често ги наричат „различни”. Не, те не са различни.

Различни са хората с физически увреждания, които не могат да си намерят работа. 

Искам тази страна по-често да мисли за тях.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.