Адвокат източвал „Енерго-про“ като сключвал договори с мъртъвци? Кой лъже?

Адвокат източвал „Енерго-про“ като сключвал договори с мъртъвци? Кой лъже?
27-03-2015г.
65
Лентата

Да ограбиш ЕРП. Това направил адвокат от Варна, който източил 2 млн. лв. от „Енерго-Про”, сключвайки договори с мъртъвци. Това твърди пред ТВ7 изпълнителният директор на дружеството  - Стефан Абаджиев.

Каква е схемата?
Адвокат Красимир Тодоров е обвинен от дружеството, че е фалшифицирал документи и пълномощни. Разполагал с информация за това към кои клиенти дружеството има дългове и прехвърлял тези дългове на фирми.

От „Енерго-про” са идентифицирали една от „къртиците”, които е осигурявала достъп до конфиденциалната информация на адв. Красимир Тодоров. Течът обаче не спирал...


Шефът на дружеството Абаджиев даде пример с дълг от 1 354 лв., като дружеството реално изплаща около 28 000 лв.
Той заяви още, че измамният адвокат е реализирал стотици дела срещу „Енерго-про“...

Загубите са за около 1,2 млн. лв на година.

Дружеството налага данък за останалите абонати, вследствие на загубите, който възлиза на около 0,30 лв. на мегават часа.

Адвокатът обаче получи право на отговор в телевизионен ефир и категорично отрече да има нещо общо с извършените измами, за които е набеждаван.

По думите му „Енерго –про” води война срещу него и иска да го елиминира.

Тодоров каза още, че подготвя нови сто дела срещу дружеството и е сигурен, че ще ги спечели, защото законът е на негова страна.

Кой лъже тук?

И по-важното: защо една конкретна война между конкретни хора трябва да се отразява върху ВСИЧКИ абонати под формата на данък?!...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.