Изсякоха гора с размерите на 30 футболни стадиона!

Изсякоха гора с размерите на 30 футболни стадиона!
29-03-2015г.
20
Лентата

Как е възможно? Възможно е, живеем в България.
Тук горите не са необходими, тук горите са пари.

С голяма сума, поне в размер на 500 000 лв. са се сдобили онези, изсекли гората на частен терен в котелския Балкан.  За случая разказаха от Нова телевизия.

От някогашната 70-годишна гора, днес няма и помен. Всичко е изсечено до последната фиданка.

Какво се е случило?

Частната собственост принадлежи на Минка Рашева и семейството й. След проверка на горския инспектор Юсеин Шакиров и главния специалист инж. Георги Дончев - служители на Дирекцията по горите в Сливен става ясно, че семейството е имало сключен договор с дърводобивна фирма, която е трябвало да изсече пострадали дървета от бедствията (санитарна сеч).
Комисията, която разпорежда сечта обаче, стъпила върху документ, според който цели 270 дка са били с изпочупени дървета. И съответно Комисията разпоредила всички дървета да бъдат изсечени...

Горският, който охранява района, заяви, че не е забелязал щетите от метеорологичните условия да са били толкова големи.
От Горската дирекция в Сливен започват вътрешно разследване, но въпреки това екип на телевизията потърси, хората, подписали документа. И двамата отрекоха да са слагали подписи върху този документ и да са стъпвали на изсечения терен...

От Регионалната дирекция по горите в Сливен ще сезират прокуратурата. ОБАЧЕ...

Къде е изчезнала цялата гора? 270 декара с дървета! И толкова ли е лесно да се изсече цяла гора, без собствениците на имота дори да разберат какво се случва?

Явно е лесно. У нас да изсечеш гората е по-лесно, отколкото да посадиш едно едничко дърво...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.