Защо наричат зехтина „течно злато”? И как един доктор измислил нов метод за лечение...

Защо наричат зехтина „течно злато”? И как един доктор измислил нов метод за лечение...
29-03-2015г.
142
Лентата

Така нареченото „течно злато” – зехтинът се използвал и за лечение.

Първо -  за външна употреба. Това се прави при следните случаи: кожни раздразнения,  болки в ухото, изгаряния, при борбата с разширените вени и хемороидите.

Отскоро се появи информация и за НОВО приложение на зехтина - лечение със зехтин чрез жабурене в устната кухина.

На Конгреса на Украинското сдружение на онколози и бактериолози, д-р Карачи разкрил как точно лекува този метод. Според учения, жабуренето със зехтин отстранява токсичните вещества в организма, повишава имунитета и дава възможност на тялото само да се пребори с болестта.

Д-р Карачи вярва, че тази иновация в употребата на т. нар „течно злато” лекува тромбоза, артрит, парализа, язва на стомаха, гинекологични заболявания, главоболие, зъбобол и бронхит. Бори се успешно с тумори, спазми, нервни заболявания, възпаление на мозъка и различни кръвни заболявания.

За желаещите да опитат лечението с жабурене на зехтин, лекарят съветва, че не всеки зехтин е подходящ. Най-добре процедурата да се извършва с една супена лъжица качествен, студено пресован зехтин. Жабури се бавно, около 20 мин., а течността, която трябва да изплюете трябва да бъде бяла като мляко.

След процедурата устата се изплаква с топла вода и се измива с четка и паста за зъби.

Разбира се, този нов метод е напълно непроверен от официалната медицина...

По-традиционните виждания относно лечението със зехтин се свеждат до следните варианти:

- При проблеми с жлъчката, сутрин на гладно се пие  „коктейл“ от половин чаена чаша топло мляко и 1 с.л. зехтин, а след това завършва с чаша фреш от лимон.

- При гастрит,  сутрин на гладно се пие по 1с.л. зехтин, след което се хапва една филия хляб.

- При изгаряне се правят компреси от извлек от бял равнец и зехтин.

- При екзема ви трябват жълт равнец и зехтин.  Цветовете на равнеца се стриват на прах и се смесват със зехтина. Лековитата смес престоявала 3 седмици на слънце, след което е готова за употреба.

Като цяло зехтинът се счита от мнозина за лечебен заради богатия си на витамини, минерали и мазнини състав.

Зехтинът се препоръчва дори от лекарите при употреба в кухнята, защото намалява холестерола и предпазва от болести на сърдечно-съдовата система. Редовната му консумация предпазвала от диабет – втори тип, както и контролирала нивата на инсулин.

„Течното злато” в кухнята ще подобри според някои и мозъчната ви дейност, ще ускори метаболизма и ще ви предпази от язва и гастрит на стомаха.

Така че, ако сте фенове на алтернативното лечение, зехтинът е един от вариантите.

P.S.(и все пак, не забравяйте, че най-важно е да се консултирате с лекар, каквото и да  правите!)

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.