Как престъпник с 93 висящи дела и 12 присъди напусна БЕЗПРОБЛЕМНО България?

Как престъпник с 93 висящи дела и 12 присъди напусна БЕЗПРОБЛЕМНО България?
30-03-2015г.
55
Лентата

Хюриет - сочен за убиец на трима студенти напусна БЕЗПРОБЛЕМНО страната .

Опасенията на почернените родители се сбъднаха!

Хюриет Сюлейманов напусна пределите на България необезпокояван, през ГКПП в Русе на 18 февруари в 10,34 ч, съобщава в. „Стандарт“.
Това се случи след неявяването му на първото заседание по делото в Ловеч във връзка с кървавата катастрофа, която той предизвика и премаза трима студенти на пътя.
Мъжът бе обявен за национално издирване, също така има ЗАБРАНА да напуска страната. Но – какви ти тук забрани?!...

Въпреки всичко - Хюриет се е измъкнал. Съвсем спокойно. А тук остави „висящо“ делото за убийството на тримата студенти.

Родителите на убитите деца смятат, че граничар е пуснал циганина да напусне страната.

Допълнителен аргумент в полза на предположението, че униформен служител на „Дунав мост” е бил мотивиран с някоя и друга банкнота евро е, че братът на Хюриет - Орхан, в този момент също е обявен за издирване за извършени от него престъпления...

Вероятно, тези факти, ще потънат някъде, вместо веднага да започне вътрешно разследване и да се открие граничарят пуснал Хюриет през границата.

По данни на прокурора по делото, Хюриет няколко дни се движел из страната и никой нямал достатъчно сила да го принуди да се яви на делото.

Припомняме ви, какъв му е случаят.

На 5 май 2014 г. сутринта - младежите  Влади, Ники, Цвети и Иван пътували към София да държат изпит по конституционно право в Нов български университет.

Изневиделица връхлетял Хюриет с тежко „БМВ“ 7-а серия. На място загива Владислав Горанов и Николай Менков. В кома остава Цветелина Таслакова, но след 28 дни, издъхва. Единственият оцелял е  Иван Гюмишев, който се измъква с тежки наранявания.

Днес, Иван е отвратен от случващото се в родината му и мечтае да я напусне възможно по-скоро.

А Хюриет?

След катастрофата, в момент на паника, той прекосява близката река и се скрива в първата къща, изпречила се пред погледа му в с. Тодоричене, като плаща 500 лева на обитателите, за да го откарат с кола далеч от местопроизшествието...
Ромът, който бил подкупен от Хюриет, обаче го издал.

Впоследствие, Хюриет се опитал да натопи своята спътница Албена Исаева. Излъгал, че тя седяла зад волана.
Жената не се е явила в съда, но ако не го направи, ще бъде принудена...

След изчезването на обвинения в ТРОЙНО убийство, адвокатът му Владимир Маринов се отказа да го представлява повече в съда и му бе определен служебен защитник.

Ако Хюриет бъде признат за виновен го грозят от 5 до 15 години затвор.
След като се произнесе присъдата се очаква Сюлейманов да бъде обявен за издирване и екстрадиране.

След проведено разследване се установи, че 31-годишният Хюриет е осъждан 12 пъти и е с 93 висящи дела , но въпреки всичко е на свобода.

Днес, почернените родители се борят за справедливост и за връщането на Крумовите закони на пътя, също така искат кардинални промени в Наказателния кодекс, които да бъдат  подкрепени от депутати от всички политически сили!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.