Защо русофобите са вредни?

Защо русофобите са вредни?
20-04-2015г.
49
Костадин Костадинов

Тези дни някой си д-р Петър Николов от Института за дясна политика се изокал със статия в списание Life по въпроса за русофилството и русофобството.

Очевидно на доктора историята не му е силна страна, защото статията изобилства с парадоксални неточности и грешки. От друга страна, явно и на редакторите на Life историята не им е силна страна, след като са я пуснали. От трета страна, явно това няма никакво значение, защото напоследък куцо, кьораво и сакато се е втурнало да се рови в историята като циганин в кофа за боклук.

Пак преди дни някакви софийски лумпени предложили в София да се нарече един площад на името на немския канцлер Бисмарк. Канцлерът, известен с фразата „За 12 000 избити българи няма да си разваляме добрите отношения със султана”, бил наречен от лумпените „освободител на България”! Малей! Но да не се отклоняваме.

В статията, озаглавена „Историческите основания на българското русофилство/фобство” докторът развива тезата, че между България и Русия никога не е имало някакви близки отношения. Вместо това, цитирам – „Когато България попада под властта на османските турци, страните, които се ангажират с българската (и на цялата византийска общност) общност са европейските феодални кралства”. Поради това в българите пламнала толкоз силна любов към европейския феодализъм, разбираш ли, че „Руско-турската освободителна война е само едно кратко колебание в рамките на едно стратегическо българско придвижване на запад”. Мдаа...

Само дето е пропуснал да обясни, че всъщност са ни освободили американците, но пък не се знае... В някой следващ брой на Life може и това да прочетем.

Та ето заради това русофобите са вредни. Защото, водени от омраза към Русия, а и добре платени от американските си господари, те открито подменят българската история. Но само това да беше - с мед да ги мажем и с перо да ги галим. Следвайки принципа „Не е важно за България да е добре, стига на Русия да е зле”, компрадорите унищожиха и ликвидираха всичко, което можаха. Стигна се и до небивали парадокси. Строежът на АЕЦ "Белене" беше спрян, защото щяха да го строят руснаци, макар и при много изгодни условия за нас. Същевременно се подписа договор за строеж на нов блок на АЕЦ "Козлодуй" при многократно по-тежки и неизгодни за страната ни условия. Но, разбира се, тук строителите са американци. Но не е само това - в момента страната ни е в унизителна енергийна зависимост от две американски топлоцентрали, заради които цената на тока расте. Но понеже са американски, нищо не се случва и всички ние робски продължаваме да плащаме на новите си господари. А какво да кажем за военните бази?

Дори и след военните ни поражения в двете световни войни, когато страната ни е за кратко окупирана, в нея не се настаняват чужди военни бази. Сега, обаче, имаме цели 4, американски естествено, които даваме, внимание - абсолютно безплатно на новите си господари.

Не, това не е проституция, както бихте си помислили, драги сънародници. Не е слугинаж, не, в никакъв случай. Това е цивилизационен избор, това са евроатлантически ценности и т. н. Апропо, като казах евроатлантически, някой знае ли какви са азиатскотихоокеанските ценности? Отдавна се интересувам, а не мога да се снабдя с информация по въпроса. Явно трябва да купувам американското списание Life и да чакам оттам да ни обяснят.

А междувременно русофобската паплач не мирясва. Заради санкциите руските туристи ще намалеят драстично. Много важно, даже по-добре - така няма да ни се налага да слушаме омразната руска реч по плажовете.

Загубихме руските инвестиции по "Южен поток" - няма значение, руснаците нямат избор, пак през нас ще минат. Ама те щели да правят "Турски поток" през Черно море и да ни заобиколят? Нищо, ние ще се оплачем на Брюксел и Вашингтон и те ще ни помогнат. Е, оплакахме се, верно. Само че не ни помогнаха. Вместо това в Будапеща се събраха цели 5 държави, които оформят вече енергийна коалиция за съвместни проекти с Русия и изграждането на европейски енергиен пръстен. А за нас - за нас остана средата на пръстена. Т. е. дупката.

Най-гадното от всичко е, че през цялото това време платената русофобска сган оревава орталъка как Русия била водела хибридна война срещу нас. Не, продажни мекерета, войната срещу нас я водите вие. На вашия фон византийците и турците, унищожили държавата ни през XI и XIV в. изглеждат като жалки аматьори. Защото само за 26 години от 1989 г. насам страната ни намаля с 2 млн души. И процесът продължава.

Впрочем, наскоро една такава отрепка ми каза следното – „Ако българите са русофили, нека изчезнат.” Забележката му беше по повод заплахата за българите в Украйна от страна на новата колониална власт в Киев.

Забележете - те говорят за българите като за нещо чуждо. Те не желаят да разберат, че, ако някой не мрази Русия това не го прави задължително русофил. А и не ги интересува. Все пак не им плащат за това.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.