Когато кълве, наистина кълве

Когато кълве, наистина кълве
21-04-2015г.
20
Адриана Аврамова

Преди дни Бойко Борисов качи фото в профила си във Фейсбук, на което небрежно позира до дърво с магнолии. Снимката е направена в къщата му в Банкя, както става ясно от описанието. Аутфитът на премиера е спортен екип на любимия му футболен отбор - Челси.

Само за два дни снимката на Борисов буквално „взриви” Интернет и всички медии, харесана е от над 47 000 души, споделена от над 2000 други и предизвика редица коментари. Почти не остана човек, който не е видял премиерските магнолии...

От цялата картинка аз виждам само и единствено брилянтен пиар ход. Отново! Припомням ви, че миналото лято премиерът качи снимка във Фейсбук с шаран с посланието „Когато кълве, наистина кълве”.

Днес тази фраза така добре описва българските медии и политици. След като редица сайтове и телевизии спомогнаха за безпогрешния пиар на г-н Борисов, дойде ред на колегите му политици.

Манията да се снимат до храстчета, цветенца, дръвчета и основно магнолии завладя политическия БГ елит и последователи на Брисов станаха Божидар Димитров и Николай Бареков. Като втория умело добави към фотото жената до себе си и едно голямо сладко куче, че да е пълна семейната идилия.

Да не забравяме и снимката на г-н Бареков отпреди няколко месеца, на която позираше до лимонено дръвче. Като цяло - добре замислена идея, но нещо резултатът се оказа по-скоро ... кисел за евродепутата.

Тръпна в очакване да разбера кои ще са следващите политици, които ще снимат магнолиите си в къщите си и им напомням, че пролетта дойде и други дървета ще цъфнат- в случай, че искат да разнообразят малко статуквото.

Така или иначе - когато кълве, наистина, ама наистина кълве. Като типични шарани всички се хванаха за вездесъщата снимка на Борисов, така че да са сигурни, че друга тема, освен магнолиите на политиците няма да се коментира в следващите дни.

Изключително сериозно ме вълнува как е възможно една снимка на Бойко Борисов и впоследствие последователите му- шарани, успя да измести по важност всички други събития, случващи се в държавата ни!

Сега, ако живеехме на някое по-нормално място, вероятно това фото нямаше да предизвика такъв интерес, но понеже сме в България, тук ни вълнува много повече какво прави един политик в къщата си, отколкото в Народното събрание.

В България е друго. Тук ежедневно убиват хора, деца биват газени на пешеходни пътеки, катастрофите са нещо „нормално” , циганската престъпност по селата - и тя така, купуването на фалшиви дипломи не жегва никой (все събития от последните дни), но снимките на политиците до магнолиите така дълбоко развълнуваха цялата общественост, че вече трети ден това е ТОП тема!

Засрамете се, шарани.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.