Български ученици със златен медал от НАСА!

Български ученици със златен медал от НАСА!
22-04-2015г.
47
Лентата

В ежегодно организирания конкурс на НАСА „NASA Space Apps Challenge” участие взеха 130 града от целия свят, сред които и София с два проекта. Учениците Александър Алексиев, Божидар Иванов, Александър Матаров и Даниел Георгиев от Професионална гимназия по електроника и автоматика – София, спечелиха златни медали за уебсайта си „Пътешественик във Вселената“.

Сайтът е образователен и е уникален за България проект. Той дава информация за Земята, космоса и космическите мисии, предадоха от „24 часа“.

„Пътешественик във Вселената“ дава  възможност за следене на прогнозата и слънчевите изригвания. Потребителите му могат да изпращат картички с невероятни  снимки, поместени в сайта, заснети от телескопите на НАСА.

Вторият проект е „Система за картографиране и контрол на водните ресурси“. Той е създаден с цел да предотврати пагубните наводнения, както в България, така и по света. Проектът ще оптимизира използваните количества вода, а също и ще категоризира и контролира водните източници.

Системата разрешава на модулен принцип да се осъществи картографиране и паспортизация на водния ресурс, и въвеждане на ясни икономически критерии за създаване на устойчива система при неблагоприятни атмосферни условия.

Това се казва успех!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.