Тя е на 12 и живее без коса! Хората могат да бъдат красиви и така, нали?!

Тя е на 12 и живее без коса! Хората могат да бъдат красиви и така, нали?!
22-04-2015г.
67
Лентата

Малко момиченце, загубило цялата си коса, носи перука, за да прилича на своите любими поп идоли.

Кейтлин Пейн губи косата си, миглите и веждите, когато е едва на 9 години. Това се случва в резултат на болестта  - алопеция ареата (Alopecia areata)  - автоимунно заболяване, при което имунната система, защитаваща тялото от навлизане на външни елементи като вируси и бактерии, погрешно атакува космените фоликули. Това може да доведе до загуба на коса или окосмяване в други части на тялото.

Днес 11-годишната Кейтлин е обсебена от поп музиката и се опитва да имитира визията на своите поп идоли. Тя често слага дълги руси кичури, за да има косата на Палома Фейт, или пък избира лъскавите плитки на Шер Лойд. Стайлингът й е взаимстван и от момичетата в поп групата Little Mix.

Запалената певица и танцьорка подписа договор за изготвяне на специални перуки само за нея. Тя се вдъхновява за моделите си от видеоклиповете на любимите си изпълнители, затова перуките й са често имитация на нечия чужда коса. 

Малката дива споделя: „В началото бях много разстроена от загубата на косата ми, но после си казах, че не трябва да позволявам на болестта да ме съсипе. Научих се да говоря свободно за болестта си и, когато някой ме питаше защо нямам коса, просто обяснявах за моята болест.“

„Прическите на знаменитости ме вдъхновяват. Искам да имам перука, за да мога да пресъздада стиловете на Палома Фейт, Шер Лойд, групата Литъл Микс и Тейлър Суифт.“ – разказва още тя. „Избрах жълтата перука, защото се вдъхнових от Палома Фейт – и двете сме различни от всеки друг, защото не следваме тълптата“.

Кейтлин обича често да сменя прическата си, а когато й стане скучно, може лесно да промени дори цвета на косата си. По повод това тя казва, че хората  често я зяпат, но тя не се дразни. „Харесва ми да бъда различна и искам да вдъхновявам хората да носят перуки и да знаят, че могат да са красиви дори без никаква коса.“

Освен с мода и музика, Кейтлин се занимава с карате и плуване, като така се надява да вдъхнови други деца, болни от алопеция, да живеят живота си пълноценно.

„Кейтлин прави нещо толкова лошо - да изглежда почти позитивно!“ – съобщава гордо баща й.

Самоувереността и положителната нагласа на детето определено имат резултат – сега тя е модел на компания за перуки в Бевърли Хилс. 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.