Ново откритие! Няма връзка между ваксините и аутизма?

Ново откритие! Няма връзка между ваксините и аутизма?
24-04-2015г.
20
Лентата

Ново изследване, публикувано във вторник, твърди, че няма връзка между аутизма и поставянето на ваксина срешу рубеола, морбили и паротит, дори и при деца с риск, предаде АПФ.

Проучването е на Американската медицинска асоциация и обхваща около 95 00 младежи с по-големи братя и сестри, някои, от които аутисти.

Резулатите обаче показали, че няма връзка между поставянето на ваксините и заболеваемостта от аутизъм, който се смята за генетично обусловен.

Учените разтревожени заявяват, че в последно време едно на всеки 68 деца става аутист. Причините засега остават неизяснени.

Страховете за връзката между ваксинирането и болестта възникнаха още през 1998 година, когато британският лекар Андрю Уайнфийлд публикува статия, в която обяви, че 12 деца са останали аутисти след поставена ваксина.

По-късно медицинският му лиценз е отнет заради всяване на паника, но все още има хора, които не поставят ваксината, именно заради това подозрение.

Сред причините за безпокойство е съвпадането на възрастта, в която се появяват симптомите на аутизъм и тази за поставяне на ваксината...

Така, дебатът – за и против задължителните ваксини продължава, разраства се и все още няма решение...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.