Бягайте, деца! Бягайте.

Бягайте, деца! Бягайте.
25-04-2015г.
38
Мартин Карбовски

Всеки филм на ужаса започва оптимистично. Група млади и секси момчета и момичета (момичетата са по потници) отиват някъде, където няма обхват на телефоните.

Срещат местните. Един от местните се опитва да предупреди децата, главни герои във всеки филм на ужасите (никога главните герои, жертвите в тези филми не са стари хора!), иска да им каже нещо.

Винаги един от местните им казва тихо в ухото - само една дума: „...бягайте...”.
Местният шепне, щото също го е страх. Но пак казва тихо в ухото на главната героиня:
„...бягайте...!”.

Момчетата и момичетата никога не чуват това предупреждение. И умират по съотвения сценарен начин, подготвен от кукловодите на сценария.

Така е и у нас. Бебето, което плаче много и му счупиха главата заради плача - то ще оцелее. Но, ако остане да живее тук няма да е живо, дори и да живее сто години.

Аз разбирам от процеса на озверяване. Записвах го 20 години. Акушерка ли е, обикновен моторист ли е, бял или черен човек - това няма значение. Към животно ли е, към старец ли е - жестокостта е повече от филмова. Хората у нас са озверели. Те бият бебета. Това не е за пръв път.

И в боя има грижа някак. Тук вярват, че боят по главата е хубаво нещо, нещо като пиано, всеки трябва да има такова нещо вкъщи.

Но от бой по нашите глави ние помним само последния път, когато бият бебета.
Възможно е технически сценаристите на филми на ужасите да се учат от нас. От вестниците.

Озверяват тия хора, когато им кажеш, че трябва да оправят асфалта. Или живота. Когато им сочиш истината. Като им покажеш дупката. Като трябва да те учат - те те бият. Като трябва да те хранят - те те бият. Като плачеш те бият, като се смееш - пак те бият. Като умираш - пак те бият, мълчаливо, вкупом. Систематично. И не търпят себе си, но търпят палача си. И го връщат на по-малките и слабите. 

Озверели са тия хора наоколо. Оскотяха пред очите ми. Вече няма добри и лоши. Има само деца, които трябва да спасим.
Бягайте. Тихо ви казвам в ухото. Бягайте.
 
Нямам време за повече думи. Не мога да обяснявам.
Бягайте.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.