Смъртта на ДПС

Смъртта на ДПС
26-04-2015г.
24
Ангел Джамбазки

В рамките на няколко дни, само с два хода ДПС убедително и неопровержимо доказа няколко неща. Хронология на събитията:

При откриването на сесията на Народното събрание, председателят (поне формално) на ДПС сред обичайните екзактни словоблудства, реши отново да се направи на интересен, оправдавайки за пореден път нарушаването от страна на ДПС на българското законодателство, а именно разпоредбата установяваща задължението предизборните кампании да се водят на български език.

Този път извади конспиративната теория, според която областният управител на Пловдив, Розалин Петров бил нарочно глобил ДПС активист точно със сумата 681 лева.

Оттук беше направен „блестящият “ логически извод, че областният управител, според Местан – „гаваз“, нарочно глобява представител на ДПС с 681 лева, за да им каже и покаже, „че тук е България“. И се напрегна, че „гавазът“ го карал да се отрече от „съкровеността си“.

 Голямо откритие, само по себе си. Няма що. България е, не е Турция.

Да, тук е България, и въпреки че някой би казал “все още“, но „тук“ е България. Тази земя, тази държава е наша. На нас. И ние ще създаваме, посредством системата на представителната демокрация, своето законодателство. И ще определяме на какъв език ще се води изборната кампания. И тези норми, това законодателство, СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, за всички български граждани, независимо от техните политически пристрастия или принадлежност към определена етническа група.  

Какво научаваме от това изявление.

На първо място, че ДПС, която винаги се оправдава и обяснява колко е системна, правова и предвидима нарочно, целенасочено и грубо погазва българското законодателство, когато става дума за използването на български език. Добре знаейки закона, представители на ДПС системно, провокативно и нарочно го нарушават.

На второ място, Лютви Местан очевидно има проблеми с годината 681-ва. Не съвсем сигурната, но предполагаема година на основаването на българската държава на Балканите. Очевидно нещо в тази година го дразни, щом се чувства жегнат от нейната символика. А нейната символика е само една – начало на българската държавност тук. Нито един български гражданин, общественик и политик не би трябвало да има проблеми с този символ. Лютви Местан обаче има. И тъй като Лютви Местан не е теляк в турска баня, а „председател“ на ДПС, това значи, че ДПС има проблем и се дразни от символиката, която носи 681 година за нас българите.  Друго щеше да е, ако г-н Петров беше глобил ДПС-активиста, използвал „съкровеността си“ на публично място в изборна кампания, с 1985 лева, примерно. Тогава да си помисли човек, че му намеква нещо. Ама поне щеше да понапълни бюджета.

Второто събитие е в две действия.

В първото действие, единствено представители на ДПС се опитаха да оспорят и да отложат предложената от мен  и представители на всички останали групи в ЕП, резолюция, осъждаща геноцида над арменския народ и призоваваща Република Турция да го признае и да понесе политическата, моралната и финансовата отговорност за престъпните деяния на своето правителство и редовна армия. За този геноцид, за това престъпление срещу човечеството. Единствено представител на ДПС се опита да спори с мен в залата по темата. Крайно неумело и неаргументирано. Няма аргументи в подкрепа на това чудовищно престъпление. Всъщност, в това заседание на ЕП Турция имаше свои представители, в лицето на ДПС. Те изразяваха и защитаваха нейната позиция. Бяха турски представители.

ЕП почете 100-ната годишнина от геноцида над арменския народ, осъди това чудовищно престъпление срещу човечеството и призова Република Турция да направи същото. Познайте как гласуваха представителите на ДПС.

На 24-ти април българското Народно събрание прие внесеното от "Атака" проекторешение за признаване геноцида над арменците (1915-1922 г.) в Османската империя, но в редактиран вариант, в който международно употребяваното понятие "геноцид" бе заместено с българското словосъчетание "масово изтребление". Езиковата редакция предизвика спорове и коментари, но безспорният факт е, че след години на усилия, извършеното от младотурците чудовищно престъпление срещу човечеството беше осъдено, паметта на жертвите почетена, а 24 април бе обявен за ден на почит.

Тук отново е редно да напомним, че арменският геноцид е предшестван от разорението на тракийските българи през 1913 година, само по себе си също етническо прочистване, масово изтребление, геноцид.

Каквито и да са споровете по темата фактите са си факти, и това се вижда и по позеленелите лица на „отговорните фактори“ в ДПС и шепата политически травестити, които бълват змии и гущери в социалните мрежи, като се опитват да омаловажат постигнатото.

И тук именно се случи нещо скандално. По време на минутата мълчание, обявена в памет на над милион и половина невинни жертви на арменския геноцид, групата на ДПС стана и демонстративно напусна залата. Отказа да почете паметта на невинни жертви. Тези, които от сутрин до вечер ни проглушават ушите с лицемерните си вопли по темата „права и свободи“ стават и излизат, когато се почитат зверски потъпкани права и свободи.

ДПС доказа, че не защитава права и свободи и не почита жертвите на престъпленията срещу човечеството. Тези, които до вчера се плюнчеха по темата „холокост“ и се изкарваха едва ли не жертви, всъщност защитиха извършителите на арменския „холокост“.

ДПС твърди, по-скоро твърдеше, че е българска партия. Партия, която уж защитавала правата и интересите на „малцинствата“. Но отказа да защити правата и законните интереси на десетки хиляди български граждани от арменски произход. На тази огромна арменска етническа общност в българското общество. ДПС показа, че „защитава“ избирателно и то само в свои интерес.

ДПС твърдеше, че едва ли не най-„проевропейската“ партия в българския политически живот. Но в Европейския парламент се изказа и гласува против „европейското“ решение. В българското Народно събрание също. С което доказа, че не е „проевропейска“, а е „антиевропейска“  политическа партия.

ДПС твърдеше, че е българска политическа партия. Но яростно и недвусмислено брани интересите на чужда държава, на държавата Турция и в българския и в европейския парламент. Доказа, че не е българска политическа партия. Недвусмислено.

Какво накара ДПС да се демаскира и да провали лъжливото прикритие на фалшивия защитник на права и свободи с европейски уклон?

Огромният страх на управляващите неоосманисти в Турция, че признаването на арменския геноцид ще има освен политически и финансови измерения. И рано или късно ще доведе до това Турция да бъде заставена да признае своята политическа отговорност за разорението на тракийските българи през 1913 година, също толкова чудовищно престъпление срещу човечеството, масово изтребление, геноцид. И да изплати дължимите и на наследниците на тракийските българи обезщетения. Това принуди Турция да демаскира ДПС и да я хвърли челно срещу истината за геноцида на арменския народ, в отчаян опит да минимизира политическите щети.

Но поне разкри ДПС. ДПС доказа, че не защитава и не се бори за ничии права и свободи.

Напротив - прикрива и оправдава геноцид и холокост. ДПС доказа, че не е европейска партия, а анти-европейска такава. ДПС доказа, че не е българска партия. А маша, ибрик на турската политика. И в България, и в Европа. Освен, че е противоконституционна, което си го знаем и без това.

Следващият път, когато видите Лютви Местан в ролята на Настрадин Ходжа, да ви разтяга локуми и брадати лъжи, и фалшиви сълзи по т.нар. Възродителен процес, попитайте го за неговата оценка за разорението на тракийските българи през 1913 година и за геноцида над арменския народ през 1915-1921 година.   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.