Руска телевизия: Ванга е шарлатанка?! Кой опровергава пророчицата...

Руска телевизия: Ванга е шарлатанка?! Кой опровергава пророчицата...
26-04-2015г.
43
Лентата

„Известната и популярна българска пророчица Ванга е имала съвсем различен живот от този, описан в официалната й биография. Всичко, което се знае за нея е било измислено и съчинено от българските спецслужби.“

Това са думи от репортаж по руската телевизия ren.tv.

Като доказателство се посочват историята за начина, по който Ванга е придобила дарбата си.

Според руската медия, версията, която Ванга разказва за издигането й във въздуха от силен вятър, е оборена от Светослава Рудолф. Тя е проверила всички метеорологични данни за района, където е живеела известната пророчица и не е открила  нищо подобно от 1900 до 1923 година.

Според Рудолф, Ванга наистина е била сляпа, но по коренно различни причини. Според новата информация, пророчицата е била изнасилена на 12 години и след това - ослепена от насилниците си.

В репортажа се цитира и мнението на руския психиатър Михаил Буянов, който твърди: „Ванга е имала тежки истерични припадъци, тя  е била  склонна  към  истерия.  А  за  всички  истерици  са  характерни  не  само припадъците, но и неудържимото фантазиране, стремежът да се привлече вниманието на околните към собствената персона”.

От телевизията са се обърнали и към генерал–лейтенат Александър Гуров, който е служил в съветската милиция. Той е категоричен, че няма нито един случай, при който Ванга да е помогнала за разкриване на престъпление или изчезнал човек. „Говорил съм с учени, които смятат, че нейното е шарлатанство, ориентирано в голяма степен към печелене на пари.“...

Според руската медия, отдавна се знае, че Ванга сътрудничи на българските специални служби,  както и че  домът  й  е  бил  оборудван  с  микрофони,  за  да  се  следят разговорите.

„Така българските служби са следили кой какво пита и са могли да влияят на политици, разкривайки техни тайни”, категорични са руските експерти.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.