Ти би ли се сражавал за Отечеството?

Ти би ли се сражавал за Отечеството?
08-05-2015г.
52
Ангел Джамбазки

Изследване на общественото мнение на международна агенция, по утвърдена методика, а именно УИН/Gallup international на този въпрос дава следните прелюбопитни резултати: едва една четвърт от българите или 25 % от българското население са готови да защитят Отечеството си с оръжие в ръка.

Още малко данни за готовността на населението на съседните ни държави от приложената за изследването графика :

 

1. Турция                                 73 %

2. Косово                                 58 %

3. Босна и Херцеговина       55 %

4. Гърция                                 54 %

5. Сърбия                                46 %

6. Македония                          38 %

7. Румъния                              38 %

Защо се случи всичко това?

По много причини. Стълбовете на една нация са семейството като основа и другите три – училище, армия, църква.

Семейството. Каквото и да се каже, ще е малко и не пълно. Просто разгледайте профилите на младите българи в социалните мрежи. Забавленията, деня, училището, баловете, ако щете. И завършете размисъла с бащата-готвач. И не ми казвайте, че сравнението е прекалено. Не е прекалено. Вижте клипчетата от училищните стаи. Вижте кючеците и гюбеците по чиновете под портретите на Паисий, Каравелов, Ботев, Левски. Отношението към учителите и преподавателите.  

Като продължим с липсата на патриотично възпитание в училищата. С подмяната и изтриването на българската история от образователната система. С пренаписването на учебниците по някогашните предмети „Родинознание“, „Музика“, „История на България“, така че младите българи да не научат нищо от своето минало, освен, че България е мултиетническа сбирщина в която има много „общности“, които „винаги са живели в толерантност“ и по време на „присъствието“ и по време на „отсъствието“. Нищо съществено и научимо за великите български владетели, за изграждането на завидна държавност и уникална култура, писменост и традиция, нищо за борбите, съпротивата и победите срещу нашественици и поробители, за БРЦК, въстания, завери, въстания на българите в Македония и Одринско, войни за национално Освобождение и Обединение. Не случайно написах последните думи с главни букви.  

Като преминем през премахването на задължителната наборна военна служба. Има ли някой съмнения в ролята на училището и армията в националното възпитание?  Има ли някой съмнение дали службата във войската изгражда отношение към държавата и обществото. Че учи? И, когато някой радикален либерал-фашист ви се възмУти на идеята за връщане на наборната служба, защото го нямало никъде вече, му кажете, че наборната военна служба се възстановява в напълно сравнимите по мащаб, население и ресурси с нас прибалтийски републики. И радикал-либерал-фашистът ще млъкне веднага. Защото онова възстановяване на наборната военна служба има ясно изразена геополитическа насоченост и причина. В унисон с политиката на посолствата, които раздават грантовете и финансират „хепънингите“ и „пърформансите“.

Огледайте внимателно личния състав на българската армия. Дори по кадрите от последния парад. Когато имаш повече показана техника на гей-парад, отколкото на военен такъв, имаш голям проблем.  

За БПЦ, както казах не желая да отварям дума. Че ще стане богохулно.

След разбиването на армия, църква, училище, след превръщането на гей парада в почти задължителен, тези резултати не са учудващи.

Говори ли ви нещо това? Освен, че БХК, част от редовните автори на вестниците Капитал и Дневник, електронната медия Медиапул, Дойче веле, тези които "ревизират" учебниците по история, литература, музика имат повод да празнуват? Да се почерпят, че са свършили добра работа?

Вероятно няколко редакции, комитети и "тинк танкове", имат повод да си отворят бутилка розово шампанско и да си пуснат YMCA на Village People.

Тези, които около и на 6-ти януари, 3-ти март, 20-ти април, 6-ти май, 24-ти май, 6-ти септември, 22-ри септември задължително пускат "статии", "анализи", "блогове" с приблизително следните заглавия "Денят на храбростта - не е ли отживелица?", "Хорото в Тунджа на Йорданов ден - излишен балкански мачизъм", "Патриотизмът е отживелица", или "Патриотизмът е путинизъм - затова е вреден", „3-ти март не е ден на Освобождение, а на поробване“, „Всъщност „присъствието“ е било мирно съвместно съществуване“, „Няма Баташко клане, става дума за междуселски спор с няколко убити“, "Всеки български националист всъщност е руски" (не че няма един такъв)... и прочее и прочее...

По статийте, блоговете, позициите им ще ги познаете, както се казва. Тези дето работят разрушители на държавността и националния дух. Грантовите "правозащитници" и либералните фашисти. Тези, които работят това - защитните сили, патриотизмът, като имунна защита на нацията да бъде сведен до тези 25 процента. Пак повтарям, по-ниска от готовността на населението за защита на държавата си във всичките съседни държави.

Очевидно са свършили отлична работа. Разградили са българската нация, българската национална кауза и националната идея до 25 % от българското население. Внушили са на останалите 75 % от българските граждани, че не трябва, не е нужно, не е ценност да се пази Отечеството.

Превърнали са тези 75% от българските граждани в "апатриди". Хора без корен. Без дух. Без принадлежност. Без инстинкт за замозащита и самосъхранение. Без съзнанието за национална кауза. За общество и общност. Без национална съвест. Без гражданско съзнание. Превърнали са ги в консуматори. Потребители. На менте-стоки и менте-политика.

Вижте резултатите в околните ни държави. Показателни са.

Реално погледнато, националната сигурност и териториалната цялост на България може да бъде обективно заплашена от една съседна държава. Република Турция. Твърде вероятно е това да се случи при наличието на обективни предпоставки и събития. Като например – дългоочакваното обявяване на обещаната още през 1920 държава на кюрдите или Кюрдистан. Както ви е известно кюрдите са най-голямата нация без собствена държава в света, почти 60 милиона, разпръснати между вече не съществуващата Сирия, вече не съществуващия Ирак, Иран и познайте кого?

Република Турция, разбира се. И, ако държавата Кюрдистан бъде обявена, което е твърде вероятно, коя държава ще бъде ощетена? Република Турция, разбира се. Накъде ще търси компенсация Република Турция, държавата, която има втората по-големина и подготовка НАТО-вска армия в Европа, при тези обстоятелства? Гърция поне ще окаже съпротива два-три дни.

Република Турция, 73% от населението, на която би защитило държавата си. При население повече от 80 милиона човека. Срещу 25% от не повече от 7-те милиона български граждани. И още малко информация по темата. Преди месец-два НСИ обяви годишната си демографска статистика. Покрай чудовищните факти за демографската катастрофа, в която се намира българската нация, един важен факт, беше подминат от обществото. А именно – единствената област, която надминава София по демографски прираст се оказа Кърджали. И то не по брой на родени. А на преселили се от Турция в Кърджали. Турски пенсионери. Които купуват имоти. В Кърджали.  

Аферим. Машала. Ашколсун.

Има ли добра новина? Всъщност има. След тази масирана пропаганда, след този тотален разпад, след тази антинационална вакханалия ВСЕ ОЩЕ са останали поне 25% българи, които смятат за свой отечествен дълг да защитят България, ако се наложи.

Това изобщо не е малко. Въпрос на организация. И на патриотично образование в училищата и на възстановяване на наборната служба.

И на подготовка.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.