ДЪРЖАВАТА НА НАГЛИТЕ

ДЪРЖАВАТА НА НАГЛИТЕ
17-05-2015г.
65
Гергана Шумкова

От няколко дни в Интернет се разпространява снимката на една  „дама” , от онези „дами”, които смятат, че високите токчета в съчетание с липсата на елемантарана култура,  придават елегантност и говорят за висока класа. Въпросната жена е заснета как паркира луксозния си джип „Мерцедес” неправилно в София.

Анета Петрова, която е направила снимката, разказва за случката във facebook:

„Днес ей тая мома с торбата ми се плюнчеше, че имала право да си паркира джипката където си иска, понеже била много красива и жена на министъра. Даже заплаши, че ще викне десет човека да ме набият. Нямала съм право да се обаждам на КАТ. Понеже това ми го повтаряше като развален папагал, ако някой министър или друг си я познае, моля да и обясни това-онова.“

Ако живеехме в нормална държава и това наистина е жена на министър тя нямаше да плаши с юмруци, а щеше да се моли този случай да не се разчуе, защото пак казвам - в една нормална държава щеше да предизвика скандал.

Надявам се, ако въпросната жена от снимкта наистина е съпруга на министър, този текст да стигне до него, за да обясни на привилигерованата си съпруга, че в България вече минаха времета, когато ни плашеха със здравите момчета, облечени в анцузи, че търпимостта на народа вече все повече се изчерпва и не толерираме селянията, независимо в колко скъп автомобил се вози.

И не на последно място - никъде в Конституцията на България не се споменава, че белите мерцедеси се ползват със специален статут. Като жена на министър трябва добре да е запозната със законите, но по разказа на потърпевшата, оставам с впечатлението, че единственото, което знае наглата шофьорка е песента на фолк певицата Нелина от далечните 90-те, в която се пее „Бял Мерцедес ме преследва”.

Този случай ми напомни за наглия шофьор, който преди няколко седмици нарочно блъсна колоездач и започна да го заплашва, че е прокурор. След това се изясни, че е излъгал.

(бел.ред.; Може да си припомните този случай, тукhttp://vbox7.com/play:53ec152489)

Дали и „дамата” с мерцедеса е съпруга на министъра все още не се знае, но това, което е плашещо  и в двата случая е, че наглите ни герои смятат, че властта в България е създадена да наказва всеки дръзнал да наруши комфорта им.

Навремето всеки казваше,  че е приятел на Жоро Илиев и това беше една от най- големите заплахи. Днес е по-страшно. Днес не ни заплашват с мутри, днес ни заплашват с политици.

А наглите са плъзнали като зараза в нашето общество. Те са зад волана, те са по улиците, а голяма част от тях са се настанили удобно в онзи голям, все по-ненужен мол, наречен „Парламент”. Наричам го мол, защото имат много общо- и в двете сгради се разхождат безцелно хора, решили да изхарчат голяма сума пари за личните си нужди.

Днес единственият начин да се справим с епидемията от простаци е да имаме гражданско самосъзнание и да търсим правата си, преди страната ни да се е превърнала в ДЪРЖАВАТА НА НАГЛИТЕ!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.