Момичето си отиде: взе пико, припадна, посиня, излизаше й пяна...

Момичето си отиде: взе пико, припадна, посиня, излизаше й пяна...
20-05-2015г.
505
Лентата

Наркотик отне живота на поредното младо момиче в Бургас, предадоха от „Флагман”.

18-годишната Ралица е приета в Спешното отделение в събота вечер с диагноза - интоксикация.

Причина за смъртта най-вероятно е приемането на свръхдоза от наркотика - пико.

По-подробна информация ще се представи след направена аутопсия, а със сигурност ще може да се каже дали пикото е убиец на Ралица – след 6 месеца.

Момичето е възпитаничка на бургаското училище СОУ „Константин Преславски“ и от около две години живеела в града. 

Смъртоносната доза Ралица е взела в събота вечер в дома на приятеля си Иван. Всичко станало за секунди, след приемането на пикото, тя получила гърч и припаднала. Приятелят й повикал на помощ таксиметровия шофьор - Добрин:

Шофирах като луд. Бързах, за да я спасят, но... Отваряше очи, после пак припадаше. Беше с посиняло лице и устни, а от устата и излизаше пяна... Още не мога да се възстановя от загубата на Рали, не съм спал, трудно ми е да говоря…” – коментира ужасен приятелят на Иван.

Въпреки усилията на двете момчета, Ралица умира, а нейните близки и приятели все още не могат да повярват какво се е случило.

Познато в България като пико, този вид синтетичен наркотик всъщност е – метамфетамин. Приема се и на таблетки, и чрез смъркане, пушене или венозно.

Пикото се произвежда доста лесно, в категорията на по-евтините наркотици е, което явно го прави и по-достъпен за тийнейджърите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.