Белите струват повече?!

Белите струват повече?!
21-05-2015г.
49
Адриана Аврамова

Помните ли Мария?

Русият ангел - така нарекоха медиите момичето, което бе продадено от родителите си в Гърция.

Семейството на малката Мария се нуждаело спешно от пари, за да могат да се върнат отново в България и да се грижат за останалите си деца. Така Мария се явява като възможност за бързи пари и е продадена за скромна сума в Гърция.

Малката е намерена при полицейска акция в цигански катун в Гърция.

След като става ясно, че хората, които се грижат за нея не са биологичните й родители, следите водят до с. Николаево, България. Там живее семейството на „Русият ангел” заедно с нейните братя и сестри.

Мария е албинос. Тя е руса, бяла, синеока принцеса.  Едва ли някой би предположил, че е дете на цигани.

Случаят с Мария предизвика интереса на всички медии в България и Гърция. Световноизвестни телевизии и вестници дойдоха до България, за да отразят „търсенето” на истинските й родители, за да ги попитат защо са я продали.

Но нека не забравяме - Мария е бяла и красива. Горкото дете предизвика състраданието на целия свят, защото е „различна”, родена от циганка, но бяла като сълза.

Дали, ако Русият ангел беше... черен лебед - малко циганче, продадено за шепа пари щеше да предизвика същия интерес у хората и медиите? Едва ли.

Белите струват повече... неписано правило.

Какво  да кажем за малката Ани?

Сещате ли се – 4-годишното дете, зверски убито от биологичния си баща в Гърция?

Тази новина сякаш не ни трогна особено, дали, защото не се случи в България, или защото Ани не е руса и бяла?

Светът не обърна достатъчно внимание на циганчето, насечено на парчета и хвърлено на боклука... защо? Защото вече е мъртво? Защото е черно? Или, защото свикнаха български граждани да продават и убиват децата си в Гърция...

Какво по-голямо зверство от това да убиеш дете, собственото си дете, по най-жестокия начин, а насреща - апатия от страна на обществото!?

Ани по-малко ли струва от Мария ?

От всички бели деца?

Нейният живот по-маловажен ли е, защото не е с бяла кожа?

Онзи ден микробус блъсна циганче в с. Български извор.

Никой не го отрази, а детето е в болница в критично състояние. Защо?

Не е ли достатъчно интересно за медиите, че дете е премазано на улицата и се бори за живота си, или понеже е циганче, пък то има циганета, колкото щеш - и едно по-малко не е от значение?

Цинично е, знам. Но фактите говорят, че „белите” са по-ценни.

Децата обаче са невинни, не избират родителите си, не избират дали да се родят в катун или в палат. И, когато някой понечи да ги продаде или накълца ... трябва да има поне гражданско общество, което ПОНЕ да се трогне ...

Под земята всички сме равни.

Само в родната реалност „бялото” е по-скъпо и ценено.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.