За нашите родители: нападнаха стари хора в Димитровград за 172 лв...

За нашите родители: нападнаха стари хора в Димитровград за 172 лв...
21-05-2015г.
25
Лентата

Отново пребиха стари хора за пари. Този път случката се развива в Димитровград. А потърпевшите са възрастни мъж и жена.
Два часа след полунощ дядо Иван се събудил от шум и светлина, когато отворил очи видял нож, опрян в гърлото му. Човекът разказва, че нападателите са били с маски.

В далечината имало още един мъж с качулка. Той стоял повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснявал на дядо Иван, че знае за скорошното получаване на пенсията му и иска 10 000 лева.

След като разбрали, че плячката от къщата на дядо Иван няма да бъде голяма, крадците обърнали шкафа и си тръгнали. Но взели скътаните пари за черни дни, на стойност 172 лв - остатък от мизерната пенсия на възрастните хора.

Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята.

Прекъснали телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата пък пристигнали веднага от града, за да помогнат на родителите си.
В малкото димитровградско селце живеят едва 60 души, а набезите в домовете на местните са ежедневие.

Сега дядо Иван и съпругата му се надяват всичко да свърши и крадците да бъдат заловени и осъдени.

Това е пореден случай на тормозени възрастни хора. Родителите ни живеят в страх. У нас те са ограбвани, бити и заплашвани.

И после – чакат възмездие. Но най-често... не го дочакват.
 

Източник: вестник „24 часа“

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.