ВОДЕЩИТЕ неНОВИНИ

ВОДЕЩИТЕ неНОВИНИ
03-06-2015г.
68
Читател

Сега ще ви кажа как биха звучали водещите новини в България в началото на лятото...

 На главен булевард в Пловдив гола абитуриентка пада от люка на луксозно возило, надувайки свирка и крещейки новата песен на Фики Стораро.

В момента на падането шофьорът глътва пурата си, крещи „Бат Герги, задушавам се” и блъска две 5-годишни циганчета, които пресичат булеварда, за да берат джанки на отсрещния тротоар.

Причина за инцидента, обаче, не е пурата, а неработещите спирачки на гъзарската кола, която не е минавала преглед от 3 години... защото все пак е немска, а и това са си 50лв...

Освен това скоростта, разбира се, е превишена и автомобилът помита и стълб на осветлението. Трагедията продължава, защото моторист, каращ абитуриентка (без каска) прегазва ръката на падналото момиче, стискаща все още гърлото на бутилка уиски с черен етикет. Мощната машина минава с 240км/ч и отпада от историята, тъй като нито полицай, нито камера могат да я спрат (на практика – само някой стълб може).

Съвестен гражданин се обажда на 112 и към мястото на произшествието тръгва линейка. Пристига 30 минути по-късно (болницата е далече), но се оказва, че уредът за вадене на пури няма батерии. Викат втора линейка, която обаче катастрофира – удря я шофьор, минаващ на зелено, линейката не е включила сигнализацията си (не работи или на някой не му се слуша пищенето – не е установено все още). Викат трета линейка – тя се добира до катастрофата, има заредени батерии...но задушаващият се водач е заклещен от ламарините и няма как да бъде изваден. Обаждат се на пожарната.

Междувременно майките на циганчетата, отивайки на работа (проститутки в близкия парк), забелязват прегазените деца и се обаждат на законните си съпрузи, които бързо събират тълпа с брадви и кирки и започват да разфасоват немското возило, за да приложат принципа на талиона спрямо виновника (т.е. да го убият). Пожарната идва бързо, но...няма флекс, тези уреди били в Гражданска защита. Обаждат се и там и чакат джипа. Заради развилнелите се цигани минувачи набират 112 и викат полиция. Две патрулки отиват на адреса....но в друг град, липсвала добра координация между колцентровете, а имената на улиците били едни и същи. Десет минути по-късно ситуацията се изяснява и органите на реда пристигат на точното място.

Ромите, обаче, са двадесет души, а служителите на МВР – 4-ма, при което униформените претърпяват поражение (т.е. ги пребиват). Не използват оръжие, защото... не е ясно защо, може би заради ЕС, може би заради бог знае какво.

Слава отново на същия бог, който знае какво, министър-председателят каца с хеликоптер на местопрестъплението, озаптява буйстващите лица, казва, че полицаите са действали по най-тъпия възможен начин и, че ще плати горивото на хеликоптера.

            Това не са новини. Това са следствия. Това са неНОВИНИ. Субпродукти на чалга културата, неспазването на правила, липсата на възпитание, снобарията, посткомунизма и глупостта като цяло. Не ни занимавайте с тях, безполезно е.

            Занимавайте ни с други неща – по-простички и смилаеми.

Например - защо в България всеки пети младеж не работи и не иска да работи. Защо обществени поръчки за водопроводи се печелят от фризьорски салони.

Защо в Пловдив се правят велоалеи, а тротоарите са под всякаква критика.

Защо всяка градинка струва милиони, а има просто изсипани един камион чакъл и две пейки.

Защо доматите са 3-4 лева.

Защо във всяка болница пишат на пациентите несъществуващи заболявания и източват НЗОК.

Защо изобщо има смисъл да си купуваш матурите, при положение, че можеш да си купиш направо диплома за университет?

Да, занимавайте ни с това. Защото гореописаната ситуация не е комедия. Тя е ежедневие.

Автор: Ясен Крайчев

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.