Нормално ли е да си гей?

Нормално ли е да си гей?
28-06-2015г.
220
Каролина Касабова

„Да си гей не е нормално!“

„Това е против природата!“

„Гейовете са психично болни!“

 

Тези и още подобни фрази се повтарят като мантри, сякаш хомосексуалността е заклинание, което публичното порицание може да развали. Хомофобите и скинарите стигат дори по-далеч, като пребиват „гадните педали“, за да ги вкарат в „правия“ път.

Обикновено, когато се спомене думата „гей“ у нас, българите се мръщят недоволно, като че ли са надушили гадна миризма. В най-добрия случай темата се избягва, сякаш ако не се говори за хомосексуалистите, те ще спрат да съществуват.  В най-лошия пък се стига до махленски спор, в който защитникът на ЛГБТ обществото е обявен за ненормален педераст.

Причината за негативното отношение на повечето българи е в асоциациите им – щом чуят „гей“, те се сещат за Азис, Кончита Вурст и производните им. Свързват гейовете с фалш, позьорство и сексуални демонстрации, които дразнят и най-толерантните личности. Някои стигат и до конспиративни теории за САЩ и опитите им да унищожат kleta majka Balgariq  с армия изкуствено създадени педерасти.  

Всъщност истинските гейове (лесбийки, транс- и бисексуални) са съвсем обикновени хора – ходят на работа, плащат си данъците, изхранват семействата си, имат хетеросексуални родители и мечтаят да открият истинската любов. Разминавате се с тях всеки ден по улиците, в магазина, в градския транспорт. Напълно вероятно е да имате приятел или роднина, който да е хомосексуалист, но да се страхува да се разкрие.

Гейовете, особено в България, живеят в себеотрицание. Омразата срещу тях е толкова силна, че понякога те самите започват да се мразят. Чувстват се като престъпници, затова, че обичат не тялото, а душата на някого. Принудени са да се крият, страхуват се дори да хванат ръката на половинката си на публично място.

Хомосексуалистите от по-малките градове и села  често прекарват целия си живот в лъжа от страх да не бъдат отхвърлени от обществото. Или най-малкото – пребити. Жертват себе си, за да се впишат в обществените представи за нормалност.

Нормалното обаче е относително понятие, което в случая е грешно.

Въпреки убеждението, че да си гей е ненормално, световната история показва обратното...

Хомосексуални сношения имало още в Древен Египет, като доказателство за това са множеството открити релефи и рисунки, изобразяващи мъже в интимни пози. Древногръцката легенда за любовта между Зевс и виночерпеца на боговете Ганимед пък е повод  за обичая на  арабските и персийските аристократи да споделят постелята си с личните си виночерпци. Дори в консервативните мюсюлмански общества еднополовите отношения датират още от Средновековието и продължават до днес. Ето защо в Африка има племенен обичай домът да се разделя на две части – мъжка и женска, като съпрузите спят отделно, а мъжът дели леглото си със своя чирак.

В Древна Гърция женените зрели мъже вземали млади момчета под опеката си, като отговаряли за тяхното обучение и възмъжаване.

Сношението между тях било задължителен и последен етап от издигането на младежа до гражданин и превръщането му в мъж, като се вярвало, че чрез семето то приемало мъдростта на вече зрелия мъж и едва тогава можело да се ожени.  

В Древна Гърция са открити свидетелства и за любов между жени. От гръцкия остров Лесбос произлиза и наименованието „лесбийка“, тъй като 600 години преди новата ера там живяла писателката Сафо. Нейната страстна любов и към двата пола е описана в стиховете й.

Италианските градове Флоренция и Венеция също били известни с еднополовите отношения между мъже. В обществените бани в  Мароко и Тунис до началото на 20 век бани е имало младежи, извършвали сексуални услуги. Сред индианците в Северна Америка имало момчета, които в ранна възраст приемали женска социална и сексуална роля и продължавали живота си като жени. Племето вярвало в техните шамански способности и мъжете обичайно правели секс с тях, вземали ги дори за съпруги.

В Древна Индия хомосексуалните сношения били  част от култа към някои божества, в Япония самураите традиционно поддържали интимни контакти със своите ученици, в Тайланд пък до късния 20 век мъжете, обличащи се като жени, били напълно приемливи за обществото, защото будизмът приема съществуването на трети пол…

Хомосексуалността е регистрирана и при около 1 500 вида животни, което отхвърля твърдението, че хомосексуализмът е „против“ природата.

Тези и още много факти опровергават „ненормалността“ на ЛГБТ обществото. Ненормално е единствено да упражняваш психическо и физическо насилие върху други човешки същества, защото не ги разбираш. Хомосексуалността не е болест, нито мода, а просто разновидност на любовта… А когато тя е споделена, не пречи на никого.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.