Алкохолен БГ рай! Чужденците по морските ни курорти са неконтролируеми!

Алкохолен БГ рай! Чужденците по морските ни курорти са неконтролируеми!
02-07-2015г.
39
Лентата

Полицейското присъствие във Варненско се засилва, след многото случаи на пияни буйстващи туристи. Те се напиват до безпаметност, бият се и спят по улиците, но това са само част от сцените, на които ежегодно стават свидетели морските жители.

Заради това община Варна взе решение да концентрира повече полицаи за безопасността на туристите на “Златни пясъци”, където са и най-чести проблемите със сигурността.

Органите на реда разказват за последната изцепка на пиян турист, който е изхвърлил телевизора от хотелската си стая през прозореца.

Най-често на полицаите в "Златни пясъци" им се налага да прибират пияни младежи, които са заспали по пейките и улиците, както и да помагат на надрусани туристи по барове и дискотеки.

Ежегодно има и смъртни случаи на починали туристи от свръхдози или пък паднали от терасите на хотелите си, след като са се напили до несвяст.

Варна обаче не е единственият курортен център, който има подобни проблеми.

В Бургас също обмислят да засилят полицейската охрана заради пияните туристи.

Всеки българин, който е ходил в Слънчев бряг поне за седмица, със сигурност се е нагледал на пияни до козирката мъже и жени от всякакви националности. Алкохолният туризъм на англичаните по нашето Черноморие например е толкова нашумял, че британското консулство предупреждава поданиците на кралицата със следните думи: „Пий и не прекалявай! А при спешен случай, звъни на 112!”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.