Пожар

Пожар
02-07-2015г.
55
Ангел Джамбазки

В медиите се вихрят гръцки драхматични истерии.

Психодясно, шизоляво, всички разбирачи от финанси, дългове, заеми, фондове и прочее, нищят на дълго и на широко из социалните мрежи, нещо, от което видимо нищо не разбират.

Едните привиждат Путин на Акропола, другите се превъзнасят по правото на гърците да си плющат узо, да си мезят със сувлаки, да се разтоварват със сиртаки, а ние да им плащаме.

Очаквано.

Същата жалка циркова трупа мина през темите „Македония“, „Гърмен“, „Самуил“ и „Орландовци“. Все едно, вече им свикнахме.

На този фонов шум от глупотевини се случиха няколко бегло отразени от СМИ събития.

На първо място – заявката на „Ислямска държава”, че прехвърля войната за установяване на „халифат“ на Балканите. През клипове и призиви в социалните мрежи, насочени към мюсюлманите на Балканите да започват джихад. Да палят, взривяват, убиват, тровят и прочее. За пропусналите – „Ислямска държава” разполага с „Балкански батальон“. Рекрутиран от бойци от Босна, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора. И, както стана ясно вчера, снабдени с легални български паспорти. Нещо, за което предупреждаваме отдавна.

Веднага след това противоконституционната, антибългарска и протурска ДПС, заедно с Главното мюфтийство организираха невиждана от десетилетия провокация срещу религиозния мир, националната сигурност и териториалната цялост на Република България.

Докара автобуси с брадати пазарджишки цигани-ислямисти в Карлово, града на Апостола. За да настояват да се превърне в джамия, храм, който не е работил от поне 150 години. При положение, че местните двадесетина цигани-мюсюлмани си имат джамия в махалата.

На този фон вчера български съд, отмени при това жалките условни присъди на обвинени в радикален ислям и осъди вече осъждания за същото Ахмед Муса Ахмед на „страшната“ присъда от две години. Колкото да го направи мъченик на вярата. Да напомня – Ахмед Муса Ахмед е духовният водач на пазарджишките цигани-ислямисти. Този, който вее знамето на „Ислямска държава” и според службите и прокуратурата превозва и укрива терористи от Западна Европа към Сирия и обратно.

Горе-долу по това време над Сопот, не далеч от Карлово, рано тази сутрин, бе подпален древният параклис „Свети Георги“ с безценни икони.

Бързата намеса на пожарната е спряла огнената стихия да унищожи храма, предаде кореспондентът на bTV в региона. Параклисът „Свети Георги” се намира в Балкана над Сопот и е построен през 12-и век. Малко след 6 часа тази сутрин неизвестни лица струпват всички икони в центъра на храма и го подпалват. Според кореспонденцията на БТВ, стихията по чудо не унищожава единствено иконите на Свети Георги. Само те са оцелели при пожара.

Параклисът е любимо място на местните хора, които именно със собствени средства го реставрират преди осем години. Стоял е отключен и досега няма посегателства над него.

Та така. Гори едно огънче и се разгаря. Така ми се струва.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.