Да има повече гей герои в анимационните филмчета, за да учат децата на търпимост?!

Да има повече гей герои в анимационните филмчета, за да учат децата на търпимост?!
04-07-2015г.
57
Лентата

„Необходими са повече гей герои към детските теливизионни предавания, за да изпратят посланието за равенство между гей браковете и тези между мъж и жена“ – това заяви британския политик Норман Ламб.

За него е крайно време да се появи лесбийска версия на Peppa Pig и смята, че не трябва да се мълчи по въпроса.

Според него липсата на гей герои в анимациите нарушава гей правата.

В телевизионно интервю, господин Ламб заявява, че телевизиите наистина трябва да се замислят по въпроса и да започнат да включват такъв тип герои, защото в противен случай затрудняват приемането на тези хора в обществото.

„Ние трябва да бъдем верни на законодателствата, които сме приели. Законодателството много ясно казва, че любовта между двама души от един и същи пол е с еднаква стойност с тази между мъж и жена, така че всичко, което трябва да направим, като общество, е да засилим подкрепата към гей обществата, а не да ги отричаме.”  – заяви Ламб.

Запитан дали сериозно смята, че в деткото шоу Peppa Pig трябва да се появи гей герой той отговаря – „Абсолютно! Даже според мен не трябва да се коментира, а трябва да се появи възможно най-скоро!“.

Според него това, че няма гей герои в тези предавания кара по-късно тийнейджърите да не се чувстват комфортно за разкриването на тяхната сексуалност и да мислят, че това как се чувстват не е нормално... 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.