В Северна Корея се провеждат тайни опити с вируси и газове?

В Северна Корея се провеждат тайни опити с вируси и газове?
04-07-2015г.
20
Лентата

Севернокорейски учен, успял да избяга във Финландия, твърди, че Северна Корея изпитва химични и бактериологични оръжия върху хора, пише в. „Република”.

Самоличността на учения е запазена в тайна от съображения за сигурност. Знае се само, че се казва Ли, което е често срещано име в Корея.

При бягството си Ли е успял да изнесе от страната 15 гигабайта документи, в това число и видеозаписи, които подкрепяли неговите твърдения.

47-годишният специалист работел в центъра за микробиологични изследвания в Гангие в севернокорейската провинция Чхакан, който е в близост до границата с Китай.

Ли успял да стигне до Финландия, преминавайки през Филипините.

В края на юни беглецът ще свидетелства пред Европейския парламент в Страсбург и ще покаже пред депутатите доказателствата в подкрепа на твърдението си, че севернокорейският режим използвал хора за изпитване на химически оръжия, на бактериологични оръжия като вируси, и на газове.

През 90-те години на миналия век Им Чхьон-йон, служител от специалните сили на Северна Корея, избяга от родината си, но едва миналата година посмя да разкаже подробности за бягството.

Причината да напусне Северна Корея е, че по време на военното си обучение станал свидетел на изпитания на газ върху деца инвалиди. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.