Варненски полицаи отвориха заключена кола, за да се погрижат за изоставено кученце...

Варненски полицаи отвориха заключена кола, за да се погрижат за изоставено кученце...
07-07-2015г.
18
Лентата

Преди 2 дни варненски полицаи се погрижиха за заключено в кола кученце, след като се отзовали на сигнал на гражданка. Подалата сигнала е Сияна Петкова, която забелязала пинчер, затворен от няколко дни в кола, паркирана в Кайсиева градина.

Притеснена от топлото време и жегите, гражданката се обадила на тел.112  и след точно 5 минути на мястото пристигнал патрулен автомобил на полицията, пише ovarna.bg.

„Огледаха ладата, обиколиха наоколо, може би да питат дали някой знае на кого е и след като не намериха собственика, отвориха колата. Донесоха вода на кучето, пуснаха го навън“, разказва Сияна Петкова.

Полицаите разходили кученцето в градината, докато пристигнал и общински екип от звеното за контрол и регистрация на домашните животни. Установили, че кучето не е чипирано и съответно не е регистрирано.

Младеж, свидетел на случката, предлoжил помощта си и прибрал кучето, докато се открие собственикът.

По-късно полицаите го открили по регистрацията на колата и успели да се свържат с него. Колата се оказала служебна, а собственикът  дошъл с нея на почивка във Варна. Пред служителите на реда той дал обяснения, кучето било в колата само вечер, а през деня било с него на плаж.

Кучето е било върнато на собственика, но му съставили  акт за три нарушения на закони и наредби.

Случилото се идва само няколко дни, след като министърът на вътрешните работи издаде заповед за създаване на зоополиция. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.