БХК и циганизацията.

БХК и циганизацията.
12-07-2015г.
25
Ангел Джамбазки

От вчера из информационните сайтове се върти „новината”, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ), бил изпратил писмо до българските власти, с което бил спрял премахването на незаконните цигански коптори в циганската махала в село Кремиковци, община Гърмен.

Познайте кой е „сезирал” ЕСПЧ? Не е трудно да се сети човек - Българският Хелзинки комитет, разбира се. Тази подчертано анти - национална, а за мен и анти - българска организация, която активно работи срещу интереса на българското общество. 

БХК се легитимира и доказва, като организацията,която последователно и системно защитава незаконния цигански катун. БХК активно работи за циганизирането на обществото и държавата ни. Преди години, по същия начин, БХК попречи на събарянето и премахването на незаконните бараки в Баталова воденица.

Само ще напомня, че част от този катун е построен върху частна земя, окупирана от циганите. Частните собственици не могат да ползват своята законна, уж свещена, частна собственост.

Сега се за питайте защо БХК не протестира, защо не сезира ЕСПЧ, когато френските власти събарят цигански катуни.  Просто е, нали?

Сега проверявам правната стойност и последици от това хипотетично писмо. Като начало, ще поискам да го видя. Но, каквато и да е тя, постройките в циганския катун са обявени за незаконни, съгласно всички нови норми и процедури на действащото българско законодателство.

Затова настоятелно съветвам администрацията да не се изкушава да се прикрива и скатава зад подобни писма.

А, колкото до БХК, ако тези грантови правозащитници и лицемери толкова са се за грижили къде ще живеят гърменските цигани, да си ги вземат вкъщи. В хола.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.