Етническите проблеми на Европа. 4 убити при стрелба в ромски лагер във Франция...

Етническите проблеми на Европа. 4 убити при стрелба в ромски лагер във Франция...
26-08-2015г.
18
Лентата

Четирима души бяха убити, а трима са тежко ранени в стрелба в град Роа във френския департамент Сом, на 100 км северно от Париж, във вторник.

Стрелбата е била на терен, зает от френски роми. Жертвите са мъж, жена и дете, които са роми, както и един жандармерист, съобщават електронното издание на в. "Фигаро" и световните агенции.

Сред ранените са стрелецът, едно ромско дете и един от двамата жандармеристи, намесили се веднага, след като стрелецът открил огън.  Районът, намиращ се близо до супермаркет, е отцепен от военни и от силите на реда.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов заяви, че въоръжен мъж влязъл на терена, обитаван от ромите, и хладнокръвно убил 6-месечно бебе, жена и мъж, а после ранил няколко души, като открил огън и по силите на реда, пристигнали на място. Стрелецът бе арестуван, пристигналото подкрепление жандармеристи едва успя да го защити от избухналия гняв на жителите на табора.  Засега не са ясни точните мотивите на стрелеца. Според телевизионен канал престъпникът е бил пиян.

Според френски медии може да става дума за разчистване на сметки, посочва "Фигаро".

Според местни жители таборът бил настанен на специалното място, предвидено за такива цели, и не е създавал никакви неудобства. Не е имало и конфликти преди този трагичен инцидент.

Френският премиер Манюел Валс определи в Туитър нападението като ужасяващо и каза, че е силно натъжен. Той изрази съболезнования на близките на жертвите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.