Неграмотен помориец създаде престъпна империя в Германия...

Неграмотен помориец създаде престъпна империя в Германия...
27-08-2015г.
26
Лентата

„Флагман“ съобщава за 28-годишния Юсеин Хасан Юсеин от поморийското село Страцин, който ще бъде предаден на съда в германския град Аугсбург, за да бъде съден, заради това, че създал Интернет империя, чрез която извършвал фиктивни продажби на авточасти за скъпи автомобили в Германия.

Бургаският окръжен съд (БОС) вчера разгледа искането за екстрадиция на Юсеин.

Младият мъж не говореше разбираемо, но от сложните му за разбиране думи стана ясно, че дава съгласието си да бъде екстрадиран и съден в Германия.

Интересна подробност е, че сутринта, когато Юсеин бе конвоиран към Съдебната палата, се заинати и поиска преводач – от турски на български, защото трудно разбирал какво му говорят.

В зала той бе абсолютно неадекватен, което породи сериозни съмнения дали изобщо може да се подпише.

Близките на Юсеин за кетогорични - „Невъзможно е, та той никога не е виждал компютър, нито може да чете и пише. Учи до 3-и клас в Страцин, след това работеше с нас на полето, а от няколко години е арматурист. Преди една година му предложиха да отиде в Германия, но го измамиха и се върна след 10 дни. Нямаше нито стотинка, едва ги бе накарал да му платят 100 евро за обратното прибиране“.

Оказва се, че Юсеин бил задържан като в холивудски филм преди няколко дни в дома си в поморийското село. Никой си нямал и представа за какво може да е арестуван до днес, когато стана ясно, че за Юсеин има издадена европейска заповед за арест от съда в Аугсбург, която българските власти, трябвало да изпълнят.

Според нея Юсеин е обвиняем за Интернет измама в особено големи размери, по която го грозят от 10 до 15 години затвор.

От Германия дават гаранции, че ще се проведе честен и справедлив процес, а след това, ако Юсеин желае може да излежи присъдата си в България.

Близките на младия мъж отново са на едно мнение, че той е бил натопен.

„Някой е използвал неправомерно данните му и е регистрирал дебитни карти и профил в популярен сайт за продажба на автомобили и авточасти в Германия.“ – заявяват те.

Механизмът на измамата бил много прост – пускали се за продажба авточасти на изключително изгодни цени, плащането ставало по електронен път, а поръчаната част така и не стигала до крайния потребител. Не е ясна точната бройка на въвлечените в тази измама, сигналите постоянно се увеличават.

В Германия Юсеин ще трябва да посочи на кой е давал личните си документи, за да се стигне до истинския извършител на деянието. В противен случай той ще полежи дълго зад решетките.

В Съдебната палата днес бе приятелката му, която сподели, че двамата планирали сватба – на 11 октомври, но очевидно плановете им ще се променят.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.