Убиецът на двамата американски журналисти се самоуби, остави предсмъртно писмо...

Убиецът на двамата американски журналисти се самоуби, остави предсмъртно писмо...
27-08-2015г.
34
Лентата

Вчера двама телевизионни журналисти бяха застреляни в американския щат Вирджиния, докато правят интервю на живо.

Стрелецът Вестър Лий Фланаган - техен бивш колега, сe самоуби, като е оставил предсмъртно писмо.

Фланаган е изпратил в телевизия Ей Би Си изявление от 23 страници, съобщи БГНЕС.

В него пише, че е решил да отмъсти за убийството неотдавна на чернокожи граждани в град Чарлстън, щата Южна Каролина.

В писмото си той разказва, че с нападението е отмъстил за стрелбата в Чарлстън на 17 юни, при която 21-годишен бял американец застреля 9 афроамериканци. Нападателят беше задържан на следващия ден.

Другата причина за стрелбата е „расова и сексуална (тъй като бил гей) дискриминация” по отношение на самия него, съобщи ABC с позоваване на писмото, което е било получено по факса.

В писмото чернокожият мъж описва сам себе си като „човешко буре с барут”.

Междувременно стана ясно, че върху куршумите, с които бяха убити репортерката и оператора, били изографисани инициалите на чернокожите жертви от църквата в Чарлстън.

Вестър Фланаган, който също е работил за канала WDBJ, откри огън срещу колегите си, докато снимаха на живо в град Монита, щата Виржиния. Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд починаха на място. Впоследствие Фланаган се простреля, докато полицията го преследваше. Беше хоспитализиран в критично състояние и по-късно почина в болницата.

Убиецът е работил като репортер в телевизионния канал WDBJ до преди около две години и половина. След уволнението му, той завел дело срещу медията с мотивите, че е бил подиграван заради цвета на кожата си и сексуалната си ориентация.

Освен това считал, че е отстранен от позицията си неправомерно.

Съдът обаче така и не уважил жалбите на Фланаган. През 2000 г. мъжът съдил и друга телевизия, в която някога работил, по същите причини.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.