Как възрастна жена загуби дома си заради измамник!

Как възрастна жена загуби дома си заради измамник!
27-08-2015г.
61
Лентата

Траяна Маринова от врачанското село Згориград губи единствения си дом. Тя получила съобщение от съдия изпълнител, че имотът й ще бъде продаден от банка, след като преди години бил заложен срещу неизплащан кредит, съобщи bTV.

Жената никога не е виждала мъжа, изтеглил кредита. Но големият й син, който вече е покойник, явно го е виждал.

„Ама не е казвал на никой сина ми, че е дал пълномощно на тоя, и аз така и 4-5 месеца не можах да го видя какво представлява тоя мъж”, разказва жената. Възрастната жена започва собствено разследване и за пръв път вижда в банката пълномощното на сина си в полза на лицето Димитър Богданов Димитров, строителен предприемач.

„И аз, като разговарям с тоя Димитър и му викам: „Абе, що се не срещна аз с тебе, да те видя, сладкодумен ли си, напои ли го сина ми, наркотик ли му даде, какъв си ти, та ти има синът ми такова голямо доверие да ти даде да ми ипотекираш къщата”, казва още Траяна.

Жената разбира, че имотът е бил ипотекиран няколко пъти от 2001 година насам, последния път - срещу заем от 30 хиляди лева.

Него Димитър Димитров не погасява, затова къщата е обявена за продан. Строителният предприемач не може да бъде открит по телефона.

В съседство на дома му пък е един от строежите му.

 От информационната табела става ясно, че фирмата на Димитър Димитров е трябвало да завърши този обект през 2012 г. След случайна среща със съпругата на Димитров,  той вече е склонен да разговаря по телефона и обещава да внесе част от сумата в средата на август и да отмени продажбата. Условието е да не се излъчва репортажа.

Излъчването на репортажа е забавено с месец - в името на дадената дума и по молба на жената.

В Агенцията по вписванията става ясно, че измамените от Димитров са десетки.

В конкретния случай нищо не може да се направи, защото има законно пълномощно, къща, която е ипотекирана, и ипотека, която не е погасявана.

На всичкото отгоре баба Траяна се оплака, че вече е започнала да получава и заплахи по телефона.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.