Колко струвате?

Колко струвате?
27-08-2015г.
34
Адриана Аврамова

Дълго време мислех над този материал - как да го започна и дали изобщо да го пиша.

Чудех се ще бъде ли обективен и коя съм аз да разказвам за живота на другите хора. Та нали той би трябвало да бъде „личен избор”.

В същото време седя и си мисля... Постоянно слушам от мъже - приятели, познати, дори непознати колко меркантилни са днешните жени и конкретно днешните българки. И, разбира се, винаги, когато някой повдигаше темата защо жените си падат по чичаци с пачки, аз казвах „стига, глупости, това са много изолирани случаи .Аз нямам нито една позната, която да се е хванала с мъж заради парите му. Нито такава, която само си ляга с мъже за някакви облаги”. Тази моя реплика винаги предизвикваше смях и недоумение у мъжете, пред които я казвах. И май разбрах защо.

Цяло лято наблюдавам как хубави, млади момичета, някои от тях мои познати от детските години, внезапно започнаха да демонстрират висок стандарт на живот. Подчертавам - неработещи момичета, за които ежедневието изведнъж се превръща в скъпи заведения, непрестанни тагове, снимки на маркови пликчета, нови коли ... ексурзии, Дубай.

Да, добрият стар Дубай.

Няма как да не сте попаднали на снимка на младо, секси момиче, тъкмо сложило силикона и хиалурона, пред хотел Бурж ал- Араб в Дубай. Сияещо от щастие е това момиче, че вижда света и се докосва до лукса, за който е мечтала. Следват много тагове, снимки от молове, хотели, снимки на плажа, на коктейлите... прекрасно.  Единственото, което липсва на кадрите обаче е компанията. На всички снимки девойката е сама.

Кой е човекът зад обектива?

Прост, логичен въпрос - откъде неработещо момиче, все още незавършило висше образование (и често без желание изобщо да записва такова) има средствата да си позволи този начин на живот?  

Бързо проучване в Интернет показва, че почивката в Дубай за седмица, в тризвезден хотел, излиза към 2000 лева (минимум) на човек. Без да броим разходи като шопинг, посещение на забележителности и прочее. 2 бона за едни са много, за други са малко, но как мкислите - колко са в очите на безработна 20 годишна девойка?

И тук идва още един въпрос - момичета, колко струвате?

Вие, които сега сте в Дубай и позирате пред мъж на възрастта на баща ви? Каква е цената ви? И какво давате в замяна?

Колко струвате на дебеловратите, възрастни чичковци, с ланци, черни, лъскави коли и нестихващо желание да пробват нещо младо, горе-долу на годините на щерка им?

Екскурзии, коли, бижута, силикон, скъпи дрехи ... на издръжка ли сте или всъщност това работите?

Мда. Реторични въпроси.

Всъщност дочух от един човек, финансово красив мъж, който обича такива като вас, че под 3 бона не падате. Месечно. Но пък сте давали всичко. И навсякъде. Каквото поиска. И каквото не му дава жената... Как да ви плати човек?

Животът си е ваш момичета и сигурно не е лошо да се къпете в Дубай, а не в Черно море. Аз ви разбирам. В БМВ е по-добре от тролей 5. И с големи цици е по-хубаво, отколкото без никакви. В този ред на мисли ... може би получавате мечтания живот, който момчето, което бачка по 12 часа за 800 лв. не може да ви подсигури.

Но не ви ли е едно такова гадно, мамка му?

Когато  си лягате с чуждия, дъртия, (простете, зрелия) мъж не ви ли е кофти като го видите как се поти над вас със сетни сили или сте заслепени от лукса и плика със столевки, който ще ви остави, ако издържите още само...мъничко... Мечо? Шиши? Давай...

Наистина ми се искаше да мога да спечеля спора за женската меркантилност, но си признавам - не мога.

Не и, когато повечето ми връстнички са склонни да продадат тялото си по-скъпо, отколкото свободата си.

Не и, когато дочух разговор между две жени, гласящ:

- Да, обичам си го...май, той ми купува всичко и се грижи за мен, но ме е срам като съм с него. Като мина покрай някоя витрина на магазин с него и веднага се обръщам на другата страна. Не съм щастлива.

- Стой си на дупето, защото друг, който да те гледа така няма да намериш.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.