ВАРИАНТЪТ “ЧИНГИЗ ХАН”

ВАРИАНТЪТ “ЧИНГИЗ ХАН”
03-09-2015г.
24
Мартин Карбовски

Идва нова мрачна епоха. Пътят й е застлан с добри намерения, както трябва да е застлан един удобен път към ада.

В тази война основна предателска роля играят медиите.

Правят го със снимка на мъртво сирийско дете на турския бряг, изхвърлено от вълните.

Снимката е извън всякаква журналистическа етика, но служи на Новото Световно Безредие - да ни умили и промени.

В тотална криза европейците не могат да запазят присъствие на духа. Те, технологично погледнато, чувстват вина за детето на турския бряг, без да са участвали в неговото самоубийство.

Вината е дълбоко в геополитиката на т. нар. Велики сили, в местните хора, в родителите на детето - но не и в отговорността на старата алцхаймерна лелка Европа, която сякаш иска да гушне всички деца от Северна Африка, заедно със съмнителните ги придружаващи.

Деца и техните снимки са ползвани във всяка война - и от двете страни на фронта.

Днес обаче сякаш има фронт само от едната страна. Европа е само болница на болни икономики и малки войни.

Някой трябва да каже истината - мъртвото дете е живият щит на едно политическо, демографско и социално безумие и беззаконие, което се прикрива под маската на страданието.

Въпреки единиците деца при бежанците техният профил не отговаря по статистика на идеята за бежанец. Липсата на информация кой влиза, пък е сходна със средните векове, когато нашествията са част от племенния живот.

А Европа се чувства длъжна. Тя помни неясно, че има нещо общо с фашизма и е склонна да прегърне всичко, което донася морето. Тя подскача при идеята на чехите да маркират безобидно бежанците.

Европа е полудяла. Тя трябва да избере между варианта "чингиз хан" и варианта "желязна стена".

Има и трети вариант, но никой не го казва. А той е ясен - хуманитарни акции и сини каски във всички разпадащия се арабски държави, както и сухоземна операция на територията на Ислямска държава. Но това чудовищно не се случва.

Европа ще избере заради вината си ( заради десетте години фашизъм на нейна територия през двадесети век) варианта “чингиз хан”. Това е мрачната епоха, няма как идеите на християнска Европа да се изпълнят с населението на Африканска Магреба, Ирак и Сирия, че и афганистан. Няма как.

Това са хората, които не можаха да създадат държава на териториите си, да не мислите, че идват, за да помогнат на германския ред?!

Неолиберализмът, стигащ до беззаконие и демографски извращения ще подкопае катедралите на континента.

Богът на свободата се самоуби, защото се отказа от правилата, от жалоните на своя прогрес.

Дойде богът на лукавите свободи, които много бързо ще се превърнат в чудовищни ограничения. Идва нова мрачна епоха.

Ние, които помним старата мрачна червена епоха с удивление следим бързото хлопване на вратата на свободата на словото, идеите за свобода и възможността да се защитиш от агресия. Помним крясъците за равенство и интернационализъм.

Това се провали. Сега обаче провалът ще бъде зловещ и нелеп. Мракът е тук. Отворете вратата си. По-широко, ако обичате. По-широко.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.