Еманацията на ”абселютната” циганска наглост.

Еманацията на ”абселютната” циганска наглост.
09-09-2015г.
37
Ангел Джамбазки

Този отговор поне е лесен.

Просто, защото багерите разрушиха незаконната му колиба. Което, само по себе си, също е доста показателно. Дори протестантските пастори в циганските катуни живеят в незаконни постройки. И, когато им се наложи да спазят закона, мигом забравят какви ги плещят пред "миряните", забравят християнското смирение и онези практики с обръщането на бузите и призовават на бой.

Безкрайната драма около премахването на незаконните коптори в циганската махала Кремиковци, община Гърмен, получи своя пореден драматичен епизод в началато на настоящата седмица.

Припомням отново, въпреки че в архива на тази страница има пространна информация по темата, в циганската махала "Кремиковци" в община Гърмен са установени 124 незаконни постройки и още преди 4 години има издадени законни и валидни заповеди от ДНСК за тяхното премахване.

Отговорен и виновен за това закононарушение е бившият кмет на общината от ДПС, Ахмед Башев.

Защото ги е настанявал и регистрирал адресно на адреси „извън регулация”, за да си осигурява гласовете им. Просто и ясно. И вярно.

След масовите протести на българите в общината, и християни и мюсюлмани, срещу вихрещата се циганска престъпност и силния политически натиск от наша страна, местната власт в Гърмен, най-сетне започна да премахва незаконните цигански постройки.

И се започна циркът. Както вече е обичайно, да не кажа задължително, при всяка операция по възстановяване на закоността, в която и да е била циганска махала, има поне четири задължителни сюжета, ако искате етюда.

 1. Задължително има бременна циганка, която по време на живото включване или ражда, или помята, или и двете заедно, и до края на включването отново забременява. Има една титулярка и няколко резервни, чиято задача е, когато видят камерата да спрат да се лендзят и кикотят, и мигом да включат режим "погребален вой на няколко гласа".

2. Има задължително няколко десетки малолетни лица, които са представяни ту за нечии деца, ту за нечии внуци, според случая. В различните преки включвания, от едни и същи места, по едно и също време, тези лица имат съвсем различни семейни истории и роднински отношения. Често има едно-две нечии бебета на разположение, които да бъдат хвърлени пред багерите. Забележете изостреното майчинско чувство и грижа за поколението -  няма запис на циганка, хвърляща се пред тракторите, има стотици записи на циганки, заплашващи да хвърят бебета пред багерите.

3. Задъжително възрастно лице получава я припадък, я хипертонична криза, я мигрена, я сенна хрема и се строполява с вик, току пред камерите. Хорът на оплаквачките, отново надава вой до небесата. И тутакси някой местен Гърга Питич с два златни зъба започва да заплашва българите с война.

4. Винаги, когато се намери журналист, който не пърха с мигли и не се чуди къде ще идат горките хорица посред тази страшна зима през август, а задава точните въпроси на обитателите на незаконните коптори, последните мигом онемяват или започват да се правят на дебили и да редят безсмислени думи на неизвестен език.

Истината е, че в случая в Гърмен, кметът на общината предложи подслон на уязвимите лица първоначално в сградите на закритите социални служби в различни селища в общината.

Съветниците от ДПС провалиха тази идея. Попречиха на уязвимите лица и малките деца, които нагло и лицемерно твърдят, че защитават, да получат подслон и покрив.

Чудите се защо?

Много е просто, ДПС няма интерес от премахването на катуна. Ако щете, няма никакъв интерес от интеграцията на тези хора в българското общество. ДПС ги иска там, където са си сега. В гетото. В катуна. В махалата. Там Ахмед Башев може да ги намери най-лесно. За да им ограби гласовете.

След това и общината, и граждани на Гърмен предложиха на застрашените и уязвими лица и общински апартаменти, и етаж от къща. И циганите отказаха. Еднозначно.

После нагло, арогантно и безскрупулно излъгаха пред камерите, че не са им предложени жилища. И, когато бяха уловени и уличени в тази лъжа, тутакси онемяха и започнаха да дрънкат глупости.

Абселютни глупости.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.