КАК ДА ПОЗНАЕМ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА?

КАК ДА ПОЗНАЕМ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА?
10-09-2015г.
36
Читател

Тази сутрин за 10 минути вярвах, че мой близък ще умре заради телефонна измама.

Пиша това, за да ви кажа как процедират и да сте малко по-подготвени, ако се опитат да ви излъжат.

Първо на телефона ми се обади жена, която беше в много тежко състояние и ми каза през сълзи, че повръща кръв. Понеже не разпознавах гласа попитах кой е няколко пъти, но всеки път имаше стенания и плач.

Тук е първата стъпка - изчакват те ТИ ДА ИНДЕНТИФИЦИРАШЧОВЕКА.

След което "някакъв професор от Окръжна болница" издърпа телефона и започна да ми обяснява как жената има свински грип и нещата не са цветущи.

Изчакват да се насъбере притеснение и професорът заявява, че иска да се свърже с теб и по мобилния телефон, за да ми обясни от кабинета си какво е положението, за да не говори пред пациента, но да не затварям домашния.

Това е втората стъпка - ОПИТВАТ СЕ ДА ТИ ЗАЕМАТ ВСИЧКИ ЛИНИИ, ЗА ДА НЕ МОЖЕШ ДА ЗВЪНИШ НА БЛИЗКИ И ДА ПОПИТАШ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО.

Докато се опитвах да се отърся от шока и да продиктувам номера, професорът ми зададе съвсем невинен въпрос - "В момента сам ли сте?".

Това е още една стъпка - ОПИТВАТ СЕ ДА РАЗБЕРАТ ДАЛИ ИМА ДРУГИ ХОРА И МОБИЛНИ АПАРАТИ НАБЛИЗО.

За щастие, моят gsm автоматично блокира скрити номера и не успяха да се свържат с мен и по мобилния, но продължиха да увъртат по домашния.

Обясниха ми как сега трябва да се купят някакви животоспасяващи инжекции и тук просто набрах болната от свински грип, която се предполагаше, че повръща кръв в този момент, и тя ми вдигна с най-ведрия глас. Като разбраха, че съм ги разкрил измамниците веднага затвориха. Като се обадих на полицията ми казаха, че щом няма пострадали и не са взети никакви пари - нищо не може да се направи. ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА УМРЕ, ЗА ДА СЕ РАЗМЪРДАТ!

Автор: Алекс Арсениев

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.