Европа с глинените крака

Европа с глинените крака
13-09-2015г.
26
Мартин Карбовски

Европейските лидери един по един признават провала на мултикултурализма.
Една идея, замислена от наивни и самодоволни хора, които не вярват в Бог.

Срещу тях се изправиха лукавите молли на Изтока - те никога не бяха получавали такива подаръци от историята, която доскоро слагаше черта на техните домогвания. Последните години от обединението на Европа бяха като Коледни дни за моллите.

И тази черта минава през България. Исках да го кажа така, но за съжаление не съм прав. Чертата, както и преди триста години е изместена по оста Будапеща и Виена. Там някой си Орбан, като един отчаян Собиески иска да спре тълпата с войска. Докато Европа се колебае.

Европа се оказа колос на глинени крака. Тя няма граници. Това е в пълно противоречие с идеала за ред и прогрес на континента. Европа пое проблемните България и Румъния, в които тлеят ориенталски противоречия. И трябваше да спре дотук. Но същата Европа, докато гнусливо връщаше 200 румънски цигани от Париж, реши че един милион непознати мюсюлмани могат да са й приятели.

Снимките по агенциите ни подканват към съпричастие и мултикултурализъм отново. Но снимките, които обменят хората неофициално показват друго - един молещ се унгарски полицай към размахващ пръст свиреп брадясал човек. Арабите са велики хора. Но тези, които размахват пръст са опасност, дори да са ескимоси.

Европа трябва да направи нещо просто. Да укрепи външната си граница по примера на Съединените щати. Да не се вайка от стените. Защото после ще се вайка от бунтовете в дома си.

Европа трябва да реши проблема с ислямска държава. Времето на козни и тънки сметки свърши. Сама, с Русия или със САЩ - такава структура поражда само едно - терор. Тя е генератор на проблеми, включително и абсурдният културен проблем да пращаме на Марс марсоходи, а в Париж да се страхуваш да си оставиш фотоапарата на шията.

И най-вече Европа трябва да се самоопредели по примера на Австралия. Трябва да признае, че ислямът, несветският, ограничаващият, какавидиращият ислям е проблем. Тя трябва да реши дали е съюз от християнски светски държави, в които всеки е добре дошъл, ако спазва правилата.
Или е сбирщина от гета, по примера на България.

Всичко друго е подмяна на Европа. Подмяна беше и вчерашният повсеместен митинг в защита на бежанците. Той говори за ярка организация и финансиране - в цяла Европа се координираха определени хора и среди - и излязоха, не бройте дали са малко или много. Става въпрос, че другото, обратното мнение на европейците, не беше показано и не беше организирано и координирано. Както съм писал - еничарите са платени и организирани. Хайдутите и патриотите трябва да вършат същата работа безплатно.

Не искам да обиждам никого. Виждал съм наивни и светли хора, вярващи в комунистическия идеал, които се бориха като Ленин да дойде един нов свят. А петдесет години по-късно вдигаха рамене, виждайки провала си и нелепостта на проекта. Вярвам, че християнски трябва да се помогне на тези хора. Но всячески не трябва да се заблуждаваме с идеята за добър и справедлив свят.

Ислямът е новият комунизъм, той има своя пролетариат в лицето на малцинствата. Те имат своята диктатура (на пролетариата) - техният шериат.

Европа дали иска да опита пак от това меню, след като живя разделена повече от половин век?!

Няма да плашим никого - един милион мюсюлмани, свестни и работливи хора има и на Балканите, ние не се страхуваме от тях.

Няма да истеризираме бежанската вълна. Но това трябва да се спре. Да се отсеят читавите хора. Да се интегрират. Наистина.

Решението на проблема на Европа е на българо-турската граница. И в морето на Гърция. За съжаление, трябва да си признаем - решението за Европа се държи от Турция. Ние като васал не говорим за това. И чакаме някой да сложи чертата. Лошо, ако я сложи на север от нас. И още по-лошо, ако я сложи по средата на територията ни. По диагонал.

Защото, ако размести граници, етноси и слоеве Европа рухва. Глинените й крака няма да удържат на напора на Ердоган и Давутоглу. Помнете ми думата.

Защото българите, все повече си задават най-страшния въпрос, еднакво глупав и правдив - защо ни е демокрация, ако загубим държвата си?

И това демокрация ли е?!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.