Новата фашистка пропаганда

Новата фашистка пропаганда
14-09-2015г.
41
Мартин Карбовски

Тя е зловеща. Елементарна е, но е позитивна и въздействаща. Иска да спите.

В известно телевизионно предаване по немската телевизия русата германка Даниела заявява, че чужденците я притесняват. Не е убедителна и изглежда тъпа, казва нещо и за немския език. Глас зад кадър я кара да спрегне глагола schwimmen (плувам).

Появява се Орхан, арабо-германец или тюрко-германец, който водещият кара да спрегне същия глагол. Орхан спряга глагола правилно. Целият материал е как Даниела, русата тъпа немкиня бърка спрежението на глагола „плувам“ във всички лица, докато Орхан е изряден. Има и смях зад кадър.

Защо медиите правят това?                             

Не съм убеден, че някой ги кара. Те се издържат от модерността и опровергаването. Не търсете конспирация. Просто така работят те.

Медиите искат да спите.

В същото време на мост в Германия се появява следния чаршаф с надпис –

euer kinder werden allah beten oder sterben

ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА АЛЛАХ ИЛИ УМИРАТ

Това е новината. С това подигравка не става и няма как да изкараш немците тъпи. И това не е част от информационния поток.

Предполага се, че по учебник така се прави – не съобщаваш новината, но се оправяш тихичко с проблема. Така би трябвало да работи държавата.

Но дали тя работи така?!

Медиите не показват гетата и проблема.

Не показват три поколения чужденци в Париж и Берлин, които не говорят френски и немски. Те показват толерантността ни, когато някой проповядва пиене на кръв и се опитват да му осигурят общинско помещение за ритуали на пиене на кръв.

Това е новата фашистка пропаганда, която щеше да е обикновена глупост, ако имаше реципрочност и разбиране от другата страна. Другата страна обаче е несиметрична, хибридна и перфидна.

Немците наистина са тъпи. Те измислиха новата фашистка пропаганда в полза на арабите и така историята се повтаря като изключителен фарс. Но не е смешно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.