ФЕРМАТА НА НАШЕТО БЕЗПОКОЙСТВО

ФЕРМАТА НА НАШЕТО БЕЗПОКОЙСТВО
29-09-2015г.
35
Мартин Карбовски

Някъде някой произвежда ново световно безредие.
То е необосновано, на границата на безумието е, но е приемливо за повечето обикновени хора.
То е гърнето, ние сме Жабите, които с любопитство гледат как някой окачва гърнето на огъня.
Водата става приятно хладка, после топла и после гореща.
Но какво може да се обърка? Защо се боите? 

Някъде някой по света се опитва да отглежда новите мнения, новия характер на новото безредие, да обоснове нелепото отношение на човека към проблемите му.

И тогава безумието ражда Чудовища.
Но не чудовища страшни и груби, а пухкави и розови, зад които се крие нашият разпад.

В едно телевизионно предаване ФЕРМАТА едни модерни млади хора гласуваха дали да заколят Коза, за да ядат.

Алтернативите на новото безредие и неговият либерален свят ни правят всеки ден безпомощни да разберем, че някои наши действия са единствената ни възможност да оцелеем.

Сякаш ФЕРМАТА отглежда хора, които могат и да не ядат и които поставят нуждите си в полза на някой беззащитен. Но това е заблуда.

Много малко е нужно, за да падне пердето на цивилизацията и Ярето да бъде единствената алтернатива.

А модерният човек, днес либерален и спасяващ Коза (никога козИ), произведени, за да бъдат изядени, ще се превърне в това, което винаги е бил - зъби и глад.

Но може да е късно.

А немодерният човек?

Него го дават в едно друго предване, НОВИНИТЕ. На този декор - млади хора гласуват дали е човечно да заколиш Коза (за да ядеш), едни стари хора от едно родопско село се молеха пред ентусиазирани репортерки някой да убие Мечката. Мечката влиза в къщите им, събаря оградите им, изяжда животните им, разбива устите им и им прави синини. Само дето не ги изнасилва.

Старите хора се молят – „Убийте Мечката, защото тя ще убие нас”.

Молбата на старците без зъби и със синини беше към някакво Министерство.
Либералният диктат не признава наличието на Козата за ядене и Мечката за убиване. Той ги третира "към настоящия момент" като предизвикателства към човечността.

Но хората не са в сметките му, само човечността е там.

Защо не убиете Мечката? Защото има алтернатива? Защото хората могат да се изселят? Защо? 

Модерният човек в Германия днес трябва да се изнесе от жилището си, защото то се дава на бежанци.

Старите хора от Родопите трябва да се съобразяват с дистанцията на политиката на Брюксел за Мечките, а немците - с някаква безкрайно неясна идея - идеята да не са шовинисти в собствения си дом.

Кой нареди така? И кой позволи в това да се превърне демокрацията?

На този фон у нас, на Балканите, на рожден ден на Художника Ника, един прекрасен Балкански хуманист, срещнах трима либерални французи, които обявиха нашия поздрав към тях за фашистски. 
А ние им пяхме Марсилезата. Пяхме им Марсилезата, да, не беше Лили Марлен.

Мамка му. Какво ви става?! В коя ферма сте живели, та така с лека ръка да махнете на изконните неща като Глада, Страха и Историята?! Френската? Кога победихте Природата, че така небрежно може да пуснете Мечката вкъщи, месото да е само картинка, а химнът ти да е твърде, твърде - някак прекалено не-либерален?!

Не мога да знам за французите. Но до тях имаше българин, който настървено обясняваше как Марсилезата е фашистка песен. Ех, юроде, няма и сто години, откакто не са те клали и бесили, само сто години, (няма и толкова) не са ти продавали майката, майкопродавецо - и ти шурна да обявяваш Марсилезата за фашизъм?
И ти ли, жабо?!

Хора, които не биха пуснали циганин да им запали парното, се обявяват в защита на бежанците? От кого? От нас, които искаме да питаме кой влиза на тая граница? 
Може да е Мечката, може да я пуснем, може тя да е гладна. Да се опита да ни убие, а може от Министерството да ни забранят да я убиваме?!?

Западът се събужда от летаргията на мултикултурализма и либералния диктат, ние обаче заспиваме в него.

Хората четат Ориана Фалачи и Леон Де Винтер и слушат как неприятният Путин каза нещо, което може да ни втрещи - той им каза на всички - че не може всички да се развиваме еднакво и в една посока.
Развитието на всички и в една посока е фашизъм, колкото и да го представяте като алтернатива и колкото и да обяснявате, че Алтернативата няма Алтернатива.

ФЕРМАТА се опитва да ви убие. Да ви приспи. Да ви каже, че вече няма врагове, няма оцеляване, няма битки, има само хладилник и телевизор.
ФЕРМАТА прави това, докато навън бушуват отвратителните войни за ресурси, докато навън крещи ламтежът за неравенство и правата на хората се търсят само там, където има петрол и този петрол все още не е наш.

А вие живеете на един фейсбучен косъм от Съвършенството.

Всичките ви думи, мисли, снимки и послания са някъде в Орегон, в един сървър, където вчера спря токът. Вас ви обезвреждат един по един, като малки житейски фойерверки, които можеха да бъдат страшна бомба, ако ФЕРМАТА не ви приспиваше.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.