01. 10. 2015 г.: СУВЕРЕНИТЕТЪТ Е МЪРТЪВ

01. 10. 2015 г.: СУВЕРЕНИТЕТЪТ Е МЪРТЪВ
30-09-2015г.
83
Мартин Карбовски

Правителството официално предлага чужди самолети да се включат в охраната на въздушното пространство на България. 

Променя се Законът за отбраната и въоръжените сили. 

Ако Народното събрание  гласува, ще се позволи в охраната на българското въздушно пространство да участват самолети от държавите-членки на НАТО.

С промяната се разрешава и употребата на оръжие, ако самолети на трети страни навлязат във въздушното пространство на България. Мотивите към поправките са подписани лично от премиера Бойко Борисов. 

Твърди се че има „... достатъчни гаранции, че задачите ще бъдат изпълнени в цялост и при отчитане на националните интереси. Това включва и хипотезите, изискващи употреба на оръжие и бойни средства... „.

Нещо повече - правителството предлага игнориране на парламента що се отнася до осигуряване охраната на българското въздушно пространство и суспендирането на Закона за преминаване през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили...

Това е общо взето от медиите.

Днес, последният ден на месец септември, след десетилетия отказ от собствена войска и въоръжение, след пропаганда от най-общ характер за безсмислието да обучаваш войници и да купуваш техника, държавата България офицално предлага банкрут на суверенитета си.
 

Това се случва след абдикацията на държавата по сухопътната ни граница -  България е на път да сдаде въздушното си пространство.

Което изсиква някои отговори:

1. Ще знаят ли българите какво става в небето им?
2. Кой точно на какъв принцип ще облетява въздушната ни граница?
3. Знае ли Главнокомандващият за въздушните конфликти ежедневно в Егейско море между турски и гръцки самолети?
4. Как ще се реагира и какво ще се случи при ситуация като с руския самолет този месец?
5. Държавният ни глава и премиерът ни как ще бъдат известявани за нарушения на въздушното ни пространтсво? От турския щаб, например?
6. Военно-въздушното ни училище кога ще бъде закрито?
7. Направи ли му на някого впечатление, че последните години бяхме убеждавани, че военна и въздушна техника не ни трябва? И че днес всъщност ни трябва, но няма да е наша?!
8. Как се отнася това събитие и в частност мнението на Президента към идеята за национално предателство?!

Господин Президент, ако сложите подписа си под едно такова споразумение, което дефакто е предаване на суверенитета на България в чужди ръце, нацията от своя страна ще е с развързани ръце да установи вашата нелегитимност като Главнокомандващ и Президент. 

Спрете се.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.